-3.8 C
București
marți, 25 ianuarie 2022 - 3:32
No menu items!

Zborul MH370: Transcrierea ultimelor comunicații nu dezvăluie nimic “anormal” în carlingă

spot_img

malaysia

Transcrierea ultimelor comunicații între piloții zborului MH370 și controlorul de trafic aerian nu a dezvăluit nimic „anormal”, potrivit autorităților malaeziene, care au dat publicității marți conținutul acestor mesaje, relatează AFP.

„Transcrierea nu dezvăluie nimic anormal” ce s-ar fi putut întâmpla în cabina piloților, înainte de dispariția avionului, a declarat ministrul malaezian al transporturilor, Hishammuddin Hussein, citat într-un comunicat.

Transcrierea celor 54 de minute de discuţii concise şi tehnice între controlorii de trafic aerian şi piloţi prezintă doar un interes limitat pentru anchetatori, care încearcă să afle circumstanțele dispariției avionului, la 8 martie, cu 239 persoane la bord în timp ce efectua cursa Kuala Lumpur-Beijing.

Transcrierea publicată marți integral se încheie cu răspunsul dat din cockpit controlorului aerian malaezian anunțând că urmează să fie contactați controlorii vietnamezi. „Noapte bună, Malaysia 370”, a spus pilotul sau copilotul la ora 01.19, la 38 de minute de la decolarea din Kuala Lumpur și cu puțin timp înainte de dispariția de pe radare civile.

Ultima convorbire a echipajului cu solul a alimentat numeroase speculații în ultimele trei săptămâni, după modificarea versiunii inițiale prezentate de autorități.

Potrivit acestei versiuni, ultimele cuvinte transmise de către avion au fost “De acord, noapte bună” sau “Ei, bine, noapte bună”.

Această formulare considerată informală a creat suspiciuni cu privire la comandantul de bord, Zaharie Ahmad Shah, 53 de ani, și copilotul său, Fariq Abdul Hamid, 27 de ani, în ipoteza unei deturnări a avionului care, potrivit Malaeziei, a căzut în sudul Oceanului Indian, în direcția opusă destinației.

C.A.