19.2 C
București
sâmbătă, 28 mai 2022 - 23:15
No menu items!

Zborul MH370: Rudele victimelor manifestează în faţa Ambasada Malaysiei de la Beijing

spot_img

malaysia

Aproximativ 200 de chinezi manifestau marţi în faţa sediului Ambasadei Malaysiei la Beijing, la o zi după ce autorităţile de la Kuala Lumpur au anunţat că avionul de tip Boeing 777 la bordul căruia se aflau rude ale lor s-a prăbuşit în Oceanul Indian, relatează AFP.

Familiile ale victimelor sunt cazate de peste două săptămâni într-un hotel din capitala chineză, în care au fost organizate, în mod frecvent, întâlniri cu reprezentanţi ai companiei Malaysia Airlines.

Ele au parcurs pe jos, în coloană, distanţa dintre hotel şi ambasadă, în jurul căreia au fost mobilizaţi, marţi, sute de poliţişti, iar circulaţia rutieră a fost oprită.

Pe tricouri şi pancarte au fost imprimate mesaje în vederea manifestaţiei prevăzute, un lucru care arată că protestul nu este spontan.

Unii manifestanţi au încercat să forţeze intrarea în sediul ambasadei, dar au fost respinşi de forţele de ordine.

„Vom protesta în faţa Ambasadei Malaysiei”, a declarat pentru AFP un bărbat, la hotelul de la Beijing în care sunt cazate de peste două săptămâni familiile persoanelor date dispărute şi în care au fost organizate în mod regulat întâlniri cu reprezentanţi Malaysia Airlines.

El s-a alăturat unui grup de 200 de persoane care au urcat la bordul unor autobuze municipale, în faţa hotelului. După ce poliţia nu a permis plecarea acestor vehicule, familiile au plecat pe jos către ambasadă.

Pe tricouri şi pancarte au fost imprimate mesaje în vederea manifestaţiei prevăzute, un lucru care arată că protestul nu este spontan.

Multe dintre aceste familii chineze sunt convinse că autorităţile de la Kuala Lumpur le ascunde adevărul, de la 8 martie, când avionul de tip Boeing 777 cu destinaţia Beijing şi 239 de persoane la bord a dispărut de pe ecranele radarelor civile. La bord se aflau 153 de chinezi.

În faţa Cancelariei malaysiene au fost postaţi peste 30 de poliţişti, iar accesul pe stradă era blocat, potrivit unui jurnalist AFP de la faţa locului.

Premierul malaysian Najib Razak a anunţat luni că avionul s-a prăbuşit în Oceanul Indian, fără să ofere precizări cu privire la circumstanţele dispariţiei acestuia.

C.A.