11.4 C
București
vineri, 19 aprilie 2024 - 12:05
No menu items!

Zborul MH370: Operaţiunile de căutare au fost reluate. 122 de obiecte au fost detectate prin satelit

spot_img

malaysia

Operaţiunile de căutare a avionului Boeing 777 aparţinând companiei Malaysia Airlines, suspendatate marţi din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile, au fost reluate miercuri dimineaţa, în largul Oceanului Indian. Noi imagini recente înregistrate prin satelit arată prezenţa a 122 de obiecte într-o zonă de căutare din sudul Oceanului Indian, informează AFP.

În imagini înregistrate de către un satelit Airbus Defence and Space apar zeci de obiecte care plutesc, într-o zonă de 400 de kilometri pătraţi de ocean, a declarat pentru presă ministrul Transporturilor Hishammuddin Hussein.

Cel puţin 12 avioane și mai multe nave chineze încearcă să găsească zborul MH370. La căutări participă șase state: Australia, Noua Zeelandă, Statele Unite, Japonia, China şi Coreea de Sud.

„Astăzi căutările se vor extinde pe o suprafaţă de 80.000 de kilometri pătraţi,” a anunţat Autoritatea australiană pentru Securitate Maritimă (AMSA).

Avionul Boeing 777 al companiei Malaysian Airlines, având la bord 239 de pasageri şi membri ai echipajului, a dispărut pe 8 martie, în timp ce se deplasa de la Kuala Lumpur spre Beijing.

C.A.