3.1 C
București
vineri, 3 decembrie 2021 - 6:55
No menu items!

Zborul MH370: O peliculă de carburant a fost detectată în zona de căutare a aparatului dispărut

spot_img

malaysia airlines

Australia se pregăteşte să trimită pe fundul mării un robot submarin în căutarea epavei avionului Boeing 777 al Malaysia Airlines, dispărut la 8 martie în sudul Oceanului Indian, a anunţat aceasta luni, subliniind că o peliculă de carburant a fost detectată în zona de căutare, informează AFP.

 Nava Ocean Shield îşi va încheia operaţiunile de detectare a semnalelor emise de cutiile negre luni “şi va mobiliza vehiculul autonom submarin Bluefin-21 imediat ce va fi posibil”, a precizat coordonatorul operaţiunilor de căutare, Angus Houston, în cadrul unei conferinţe de presă.

„Fiecare scufundare a vehiculului subacvatic va dura 24 de ore”, a indicat Angus Houston, precizând că în primele două ore acesta va efectua imersiunea, alte 16 ore va opera pe fundul oceanului, alte două va ieși la suprafață și încă patru ore vor fi necesare pentru transmiterea informațiilor colectate. Suprafața primului perimetru pe care îl va cerceta Bluefin-21 este de 40 de kilometri pătrați, a mai spus el.

Robotul Bluefin-21, asemănător unei torpile, are o lungime de 5 metri și o greutate de 750 de kilograme, dispunând și de un sonar foarte puternic. Dispozitivul este capabil să efectueze scufundări până la o adâncime de 4,5 km, pe o durată de 25 de ore.

C.A.