27.1 C
București
joi, 1 iunie 2023 - 19:16
No menu items!

Zborul MH370: Firmele de asigurare chineze au început să plătescă despăgubiri rudelor

spot_img

 malaysia

Companiile de asigurare chineze au început să plătească despăgubiri familiilor celor 154 de pasageri de această naționalitate care se aflau la bordul zborului MH370 dispărut în urmă cu trei săptămâni, informează vineri ziarul Las Provincias.

 Potrivit agenției Xinhua, companiile au pus la punct operațiunea de acordare a despăgubirilor imediat după ce premierul malaezian, Najib Raza, a informat luni că nu există supraviețuitori, „deși nu există încă probe concrete sau informații complete care să susțină această concluzie”.

China Life, cea mai mare companie de asigurare din țară, a anunțat că are 32 de clienți la bordul zborului MH370 și estimează că suma totală a despăgubirilor va fi de 9 milioane de yuani (1,46 milioane de dolari), din care a precizat că a plătit deja 7,17 milioane de yuani (1,2 milioane de dolari). „China Life este profund emoționată de știri și garantează că despăgubirile și alte servicii compensatorii vor fi acordate integral”, a declarat purtătorul de cuvânt al companiei.

La rândul său, compania China Pacific Insurance, cu sediul la Shanghai, a subliniat că a oferit o primă tranșă de compensații în valoare de 525.000 yuani (84.000 de dolari),iar o altă companie, Sunshine Insurance, a declarat agenției Xinhua că a acordat deja 500.000 de yuani (80.000 de dolari) rudelor unei familii de trei membri ce călătoreau în avionul malaezian. De asemenea, New China Life Insurance estimează că totalul despăgubirilor sale se va cifra la un milion de yuani care va fi împărțit între rudele a nouă pasageri ai avionului.

Cu toate acestea, unii avocați chinezi, precum Li Bin, de la compania Beijing Gaose, susțin că încă nu este potrivit să se vorbească de acordarea acestor sume, având în vedere că „nu există probe suficiente ca pasagerii să fie declarați morți. Trupurile lor încă nu au fost găsite și nici avionul”, a precizat el ziarului South China Morning Post.

C.A.