3.5 C
București
marți, 7 decembrie 2021 - 1:14
No menu items!

Zborul MH370: Avionul malaezian ar fi putut fi doborât pentru a evita un nou 11 septembrie

spot_img

malaysia airlines

În cadrul Serviciilor de informații se vehiculează din ce în ce mai mult ideea că avionul companiei Malaysia Airlines ar fi fost doborât ca urmare a unei acțiuni militare pentru a evita un atac terorist, susține o ziaristă spaniolă, informează marți ziarul ABC.

Potrivit jurnalistei spaniole de investigație Pilar Cernuda, ipoteza că avionul aparținând Malaysia Airlines, dispărut la 8 martie pe când zbura de la Kuala Lumpur la Beijing, ar fi fost doborât de armata vreunui stat pentru a evita să fie folosit în comiterea unui atentat terorist capătă forță în cercurile apărării și tehnologiei.

Surse apropiate acestui sector și consultate de Pilar Cernuda asigură că devine tot mai plauzibilă ipoteza că, în loc să se prăbușească în apele Oceanului Indian, conform versiunii oficiale, aparatul Boeing 777 ar fi fost sechestrat de teroriști care urmăreau să-l folosească pentru a lovi o țintă anume și nu a rămas altă opțiune decât doborârea lui pentru a se evita o catastrofă similară cu cea din 11 septembrie. Este o teză similară celei care a circulat în timpul atacurilor din 2001 cu privire la aparatul care s-a prăbușit în Pennsylvania.

O altă sursă a serviciilor de informații precizează că această ipoteză este avută deja în vedere, dar avertizează că este improbabil ca vreun departament al apărării implicat într-o operațiune de asemenea tip să-și admită vreodată participarea.

Între timp, echipa internațională continuă fără succes căutările într-o zonă maritimă cu o instabilitate meteorologică ridicată. Toate obiectele recuperate până acum s-au dovedit că nu au nicio legătură cu aeronava dispărută.

C.A.