6.1 C
București
miercuri, 1 decembrie 2021 - 20:37
No menu items!

Zborul MH370: 300 de obiecte au fost localizate într-o zonă de căutare, dar nu se poate confirma dacă sunt fragmente ale avionului

spot_img

 malaysia

Aproximativ 300 de obiecte au fost localizate de către un satelit thailandez într-o zonă de căutare a zborului MH370, în sudul Oceanului Indian, în largul coastelor australiene, la nivelul oraşului Perth, a anunţat Agenţia publică thailandeză responsabilă cu sateliţii, informează AFP.

“Un satelit thailandez a descoperit aproximativ 300 de obiecte, care au de la doi la 15 metri, plutind în sudul Oceanului Indian”, la aproximativ 2.700 de kilometri în largul coastelor oraşului australian Perth, “dar nu putem confirma, nu îndrăznim să confirmăm, că sunt fragmente ale avionului” care efectua cursa MH370, a declarat pentru AFP directorul Agenţiei publice GISTDA.

Imaginile înregistrate de către satelit datează de marţi, dar au putut fi analizate abia miercuri, a precizat Agenţia, adăugând că informaţia a fost transmisă Malaysiei.

Aceste obiecte sunt dispersate într-o zonă de câteva sute de kilometri pătraţi, la aproximativ 2.700 de kilometri sud-vest de Perth, şi la aproximativ 200 de kilometri distanţă de zona reperată de către un satelit francez aparţinând Airbus Defence and Space, potrivit agenţiei thailandeze.

Malaysia a anunţat miercuri că noi imagini recente înregistrate prin satelit arată prezenţa a 122 de obiecte într-o zonă de căutare din sudul Oceanului Indian, informează AFP. În imaginile înregistrate de către un satelit Airbus Defence and Space apar zeci de obiecte care plutesc, într-o zonă de 400 de kilometri pătraţi de ocean, a declarat pentru presă ministrul Transporturilor Hishammuddin Hussein.

Deoarece nu au putut să fie recuperate şi identificate, este imposibil să se afirme dacă aceste obiecte sunt fragmente din avionul de tip Beoing 777, care a dispărut pe 8 martie cu 239 de persoane la bord, în timp ce efectua o legătură Kuala Lumpur-Beijing.

C.A.