25.2 C
București
duminică, 26 mai 2024 - 18:04
No menu items!

Zborul MH17: Un camion colectează obiectele de la locul prăbușirii avionului

spot_img

Obiectele s-au împrăștiat pe o suprafață extinsă în urma prăbușirii avionului malaezian Boeing 777, cu 298 de persoane la bord

 UKRAINE-AVIATION-ACCIDENT-RUSSIA-MALAYSIA

O acțiune organizată de colectare a obiectelor aparținând victimelor tragediei aeriene din vară din estul Ucrainei a fost organizată în premieră luni, la locul prăbușirii avionului malaezian, a declarat „vicepremierul” autoproclamatei „republici populare” Donețk, Andrei Purghin, citat de Ria Novosti.

Obiectele care s-au împrăștiat pe o suprafață extinsă în urma prăbușirii avionului malaezian Boeing 777, cu 298 de persoane la bord, au fost adunate până acum în treacăt, în cadrul procedurii de colectare a fragmentelor umane, a precizat Purghin.

La acțiunea demarată luni la locul prăbușirii avionului aparținând companiei Malaysia Airlines, au participat angajați ai așa-numitului Minister pentru Situații de Urgență din „republica populară” Donețk și voluntari.

„Noi nu suntem obligați să adunăm aceste lucruri. Obligația noastră a fost să recuperăm trupurile neînsuflețite și să le trimitem, dar, într-un gest de bunăvoință, ne-am decis să o facem”, a spus Purghin, adăugând că timp de trei săptămâni partea olandeză a trimis cereri cu privire la obiecte, însă acestea erau formulate incorect.

Totodată, el mai spune că voluntarii s-au trezit la un moment dat sub tirurile sistemelor de rachete Grad ucrainene, care trăgeau dinspre orașul Debalțevo.

„Militarii (ucraineni) au văzut prin binoclu o mulțime de oameni și au început să tragă. Rachetele ‘Grad’ au ajuns la aproximativ 2 km distanță de oamenii noștri”, susține liderul separatist.

Curios este și faptul că nimeni până acum nu a recuperat fragmente ale epavei avionului (malaezian). Noi am asamblat 6 km de cale ferată, am reparat două poduri, pentru ca acestea să poată fi transportate. Dar nimeni nu vine după ele

Andrei Purghin,

„vicepremierul” autoproclamatei „republici populare” Donețk

El a mai indicat că acțiunea de recuperare a obiectelor aparținând victimelor tragediei aeriene va continua și în cursul zilei de marți, urmând ca lucrurile recuperate să fie trimise via Harkov în Olanda, țara care conduce oficial ancheta și de unde a decolat aparatul Boeing 777.

Avionul malaezian, cu 298 de persoane la bord, s-a prăbușit la 17 iulie în apropiere de Donețk, fiind probabil doborât de o rachetă sol-aer, în zona de conflict din estul Ucrainei.