15 C
București
marți, 28 mai 2024 - 8:06
No menu items!

Zborul MH17: Noi rămășițe umane la locul prăbușirii avionului

spot_img

Aeronava Boeing 777, aparținând Malaysia Airlines, având 298 de persoane la bord, a fost doborâtă de o rachetă la 17 iulie în Ucraina

avion_ucraina1

O echipă de experți olandezi a descoperit marți noi fragmente umane la locul prăbușirii avionului Boeing 777, aparținând companiei Malaysia Airlines, care s-a prăbușit în estul Ucrainei, relatează agenția de presă Ria Novosti.

Fragmentele au fost găsite în locul în care după căderea avionului a izbucnit un incendiu, a precizat șeful echipei de experți olandezi, Pieter-Jaap Aalbersberg, pentru postul de televiziune NOS. El nu a specificat însă rămășițele câtor pasageri au fost descoperite, însă a subliniat că localnicii au predat misiunii sale documentele de identitate a două persoane.

Acțiunile de strângere a fragmentelor avionului malaezian în estul Ucrainei au fost amânate în data de 6 noiembrie, după ce experți olandezi au descoperit noi rămășițe umane la locul tragediei. Acestea au fost trimise mai întâi la Harkov, iar, apoi, în Olanda.

Aeronava Boeing 777, aparținând Malaysia Airlines, având 298 de persoane la bord, a fost doborâtă de o rachetă la 17 iulie în Ucraina, în timp ce survola o zonă controlată de rebeli. Kievul și Occidentul afirmă că aparatul de zbor, care efectua o cursă pe ruta Amsterdam—Kuala Lumpur, a fost doborât de o rachetă de tipul Buk, furnizată insurgenților de Rusia. Moscova a dezmințit și a acuzat la rândul său forțele ucrainene că ar fi responsabile de această catastrofă.