3.9 C
București
marți, 7 decembrie 2021 - 20:36
No menu items!

Zborul MH-17: Rămășițele pământești ale victimelor, examinate într-o gară

spot_img

Delegația se va deplasa la locul prăbușirii aeronavei Boeing-777, tragedie produsă joi seara și soldată cu moartea tuturor celor 298 de persoane aflate la bord

 avion_ucraina1

O echipă de anchetatori olandezi a examinat luni rămășițele pământești ale victimelor zborului MH17 depuse în vagoanele unui tren în stația Torez, din Ucraina, în apropiere de locul catastrofei, într-o zonă controlată de rebelii proruși, relatează AFP.

Însoțiți de reprezentanți ai OSCE, anchetatorii, care purtau măști au deschis cinci vagoane. „Depozitarea rămășițelor pământești este de bună calitate”, a declarat Peter Van Vilet, expert medico-legal olandez. Ulterior, delegația a anunțat că se va deplasa la locul prăbușirii aeronavei Boeing-777, tragedie produsă joi seara și soldată cu moartea tuturor celor 298 de persoane aflate la bord.

În Olanda, premierul Mark Rutte a declarat că obiectivul țării sale este ca trenul să plece spre zona controlată de trupele guvernamentale ucrainene.

„Separatiștii au afirmat că observatorii internaționali trebuie să fie prezenți la plecarea trenului. Experții olandezi sunt observatori internaționali, ei pot să îndeplinească acest rol’, a adăugat Rutte.

Kievul este dispus să predea partenerilor săi occidentali, în special Olandei, coordonarea anchetei asupra prăbușirii avionului companiei Malaysia Airlines și să asigure transportul rămășițelor pământești ale victimelor la Amsterdam, a declarat luni premierul ucrainean Arseni Iațeniuk.

C.A.