16.5 C
București
sâmbătă, 25 mai 2024 - 8:24
No menu items!

Zbor MH370: Malaezia publică datele colectate prin sateliți

spot_img

47 de pagini de date înregistrate de Inmarsat, precum și note explicative, date spre publicare

 malaysia

Malaezia a publicat marți datele colectate prin sateliți utilizate pentru a determina traiectoria zborului MH370, dispărut la 8 martie, până la căderea sa în Oceanul Indian, ca răspuns la solicitările rudelor pasagerilor, relatează AFP.

Departamentul aviației civile a anunțat că a lucrat cu Inmarsat pentru a furniza 47 de pagini de date înregistrate de operatorul britanic de sateliți, precum și note explicative.

Rude ale celor 239 de persoane de la bordul avionului Boeing 777, al companiei Malaysia Airlines, au cerut publicarea datelor brute pentru ca acestea să fie supuse altor analize, în vreme ce epava avionului încă nu a fost găsită.

Imarsat și-a utilizat sateliții pentru a ajuta la reconstituirea rutei aparatului. Deși sistemele de comunicație ale zborului MH370 nu au mai funcționat, aparatul a trimis bip-uri emise de stații la sol și recepționate de sateliți.

Boeing-ul efectua cursa Kuala-Lumpur/Beijing la 8 martie, dar și-a schimbat brusc traseul la o oră de la decolare, fără nici o explicație. Căutările în Oceanul indian sunt conduse de Australia.

C.A.