joi, 9 iulie 2020 - 17:02

Zapiekanka

Covid-19 ar putea face mai multe victime prin foame, decât prin infectarea directă (Oxfam)

Oxfam, confederație internațională formată din 20 de ONG-uri care lucrează cu parteneri din peste 90 de țări pentru a pune capăt nedreptăților care provoacă...

Danemarca introduce „certificatul” COVID-19

Danemarca a introdus un aşa-numit certificat COVID-19 pentru a facilita planurile cetăţenilor de a călători în străinătate pe perioada pandemiei, a anunţat miercuri Ministerul...

Bulgaria închide din nou cluburile de noapte și interzice adunările publice cu mai mult de 30 de persoane

Cluburile de noapte şi discotecile din interior din Bulgaria se vor închide, spectatorii nu vor mai avea acces la evenimente sportive şi toate adunările...

Doi turiști români, diagnosticați cu COVID-19 în timpul vacanței în Grecia

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) precizează că, potrivit datelor comunicate de către autorităţile locale elene Consulatului General al României la Salonic, un cetăţean român aflat...

Motto: „Mâncarea este simbolul dragostei atunci când cuvintele nu sunt adecvate” (Alan D. Wolfelt)

ZAPIEKANKA sau “Pizza pe baghetă” este una dintre gustările tradițional stradale din Polonia.

Sandwich din jumătate de baghetă, Zapiekanka conține de obicei ciuperci, ceapă verde și brânză sau cașcaval, copt până se topește brânza și servit adesea cu  ketchup. Variantele noi, pe care le găsim acum pe străzile Poloniei, conțin și șuncă, chorizo sau carne tocată. În orice variantă o vom găsi, Zapiekanka este o gustare pe cinste.

Ingrediente:

  • ½ baghetă simplă,
  • 30 gr ciuperci,
  • 30 gr cașcaval sau brânză,
  • 1 ceapă verde,
  • 5-7 felii chorizo,
  • ulei măsline,
  • sare.

Mod de preparare:

Bagheta tăiată pe lungime se va folosi doar pentru o singură parte.

reteta

Se stropește cu ulei de măsline,

reteta1

se așează ciupercile feliate sau tocate, feliile de chorizo și cașcavalul ras. În cazul în care folosiți ciuperci din conservă sau din borcan, stoarceți-le înainte de a le pune pe baghetă. Altfel, pâinea se va înmuia.

Tăiem apoi ceapa verde, mărunt și o presărăm peste cașcavalul ras.

reteta2

Așezăm bagheta într-o tavă și o introducem la cuptorul încălzit la 175- 180 grad. O lăsăm până când cașcavalul se va topi.

reteta3

Zapiekanka se servește caldă, de cele mai multe ori cu ketchup deasupra.

reteta4

Poftă bună!

Nicoleta Popa

Armata și poliția, mobilizare cu avioane și drone, pentru izolarea în case a 5 milioane de australieni

Cinci milioane de persoane se află joi în izolare la domiciliu în Melbourne, al doilea oraş ca mărime din Australia, care se confruntă cu...

Cum au recunoscut oficialii americani erorile testelor pentru Covid-19

Centrele americane pentru controlul și prevenirea bolilor, recunosc că desfășurarea defectuoasă a testelor SARS-CoV-2 în acest an reflectă erorile anterioare în dezvoltarea unui test...

Președintele sârb renunță la restricții după un val de proteste violente

Președintele sârb, Aleksandar Vucic, a declarat miercuri că ar putea fi evitată impunerea unei etape de carantină pentru combaterea reizbucnirii coronavirusului, după ce protestele...

Tăriceanu: Sper la o dezbatere serioasă pe legea carantinării, nu la un „aranjament subteran”

Președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, susține că proiectul de lege privind carantinarea și izolarea persoanelor și bunurilor are o mulțime de probleme și trebuie...

Primarul din Giurgiu: M-am lepădat de tandemul toxic Bădălău-Mina. Candidez din partea Pro România

Primarul din Giugiu, Nicolae Barbu, a transmis o scrisoare către cetățeni prin care îi anunță că s-a ”lepădat” de PSD și de Niculae Bădălău....