marți, 24 noiembrie 2020 - 8:42

Zapiekanka

Moș Nicolae, sfătuit să păstreze distanța în Europa (Round-up Reuters)

Cu restricții privind adunările de familie, instrucțiuni de a nu se îmbrățișa și o cerere politicoasă adresată Sfântului Nicolae de a „păstra distanța”, Europa...

Armata va coordona logistic vaccinarea anticovid în România. 6 spitale militare devin centre regionale

Ministerul Apărării Naţionale va asigura transportul terestru şi aerian pentru toate dozele de vaccin de la sosirea în ţară a acestora, dar şi preluarea...

Germania interzice artificiile de Revelion pentru a proteja spitalele

Germanilor li se spune să se pregătească pentru interzicerea artificiilor în sărbătorile lor tradiționale de Anul Nou, singura perioadă a anului în care persoanelor...

Loredana, Brenciu, Holograf, Iris, Vunk, pe lista celor aproape 100 de artiști care cer ajutor de stat

Intr-o scrisoare deschisa adresata premierului, vicepremierului si ministrului Culturii, 95 de artisti, intre care Cristi Minculescu, Directia 5, Horia Brenciu, Cargo, Holograf, Loredana, Andra,...

Motto: „Mâncarea este simbolul dragostei atunci când cuvintele nu sunt adecvate” (Alan D. Wolfelt)

ZAPIEKANKA sau “Pizza pe baghetă” este una dintre gustările tradițional stradale din Polonia.

Sandwich din jumătate de baghetă, Zapiekanka conține de obicei ciuperci, ceapă verde și brânză sau cașcaval, copt până se topește brânza și servit adesea cu  ketchup. Variantele noi, pe care le găsim acum pe străzile Poloniei, conțin și șuncă, chorizo sau carne tocată. În orice variantă o vom găsi, Zapiekanka este o gustare pe cinste.

Ingrediente:

  • ½ baghetă simplă,
  • 30 gr ciuperci,
  • 30 gr cașcaval sau brânză,
  • 1 ceapă verde,
  • 5-7 felii chorizo,
  • ulei măsline,
  • sare.

Mod de preparare:

Bagheta tăiată pe lungime se va folosi doar pentru o singură parte.

reteta

Se stropește cu ulei de măsline,

reteta1

se așează ciupercile feliate sau tocate, feliile de chorizo și cașcavalul ras. În cazul în care folosiți ciuperci din conservă sau din borcan, stoarceți-le înainte de a le pune pe baghetă. Altfel, pâinea se va înmuia.

Tăiem apoi ceapa verde, mărunt și o presărăm peste cașcavalul ras.

reteta2

Așezăm bagheta într-o tavă și o introducem la cuptorul încălzit la 175- 180 grad. O lăsăm până când cașcavalul se va topi.

reteta3

Zapiekanka se servește caldă, de cele mai multe ori cu ketchup deasupra.

reteta4

Poftă bună!

Nicoleta Popa

Acțiunile caritabile și stresul pandemiei i-au adus unui milionar român minimul de pedeapsă pentru tentativă de omor

Trimis în judecată pentru tentativă de omor, după ce a înjughiat o angajată de mai multe ori în gât, piept și adomen, milionarul Mihai...

Coronavirusuri strâns legate de virusul pandemic, descoperite în Japonia și Cambodgia. Niciunul nu e capabil să infecteze oameni

Două congelatoare ale unor laboratoare din Asia aunt scena unor descoperiri surprinzătoare, scrie revista Nature, în premieră. Mai mulți cercetători au găsit un coronavirus...

Premierele pandemiei: OMS a dat „undă verde” unui vaccin anti-polio aflat încă în faza de studii

După o serie de rezultate pozitive din studiile clinice cu vaccinuri COVID-19, dezvoltatorii caută acum aprobări de „utilizare de urgență”, care ar putea da...

Reîncepe sau nu școala în februarie? Ministerul Educației face precizări, după declarația unui secretar de stat

Ministerul Educației vine cu precizări oficiale cu privire la modul în care va continua școala în România, după ce noul secretar de stat responsabil...

De ce sunt românii nemulțumiți de munca de acasă (Studiu)

Aproape jumătate dintre românii (48%) care muncesc de acasă apreciază faptul că nu mai petrec timp în trafic, însă, pe de altă parte, mai...