14.3 C
București
sâmbătă, 12 octombrie 2024 - 19:35
No menu items!

Zabaglione

spot_img

Este un desert italienesc, pe bază de gălbenuș de ou. Originar din Veneția, acesta se găsește și sub denumirea de „zabaione” și a devenit popular și în Venezuela, și în Uruguay. Rețeta originală folosește vinul dulce – Marsala, unii înlocuindu-l cu șampania sau cu alt tip de vin alb

zabaglione

Ingrediente:

  • 4 gălbenușuri,
  • 8 linguri zahăr,
  • esență de vanilie,
  • 150 ml vin Marsala.

Mod de preparare:

Gălbenușurile se amestecă cu zahărul, tos sau trecut prin râșniță, până când începe să- și schimbe culoarea.

zabaglione1

Se adaugă vinul și se amestecă continuu la bain marie, până devine o cremă consistentă.

zabaglione2

Se adaugă esența de vanilie, se toarnă în cupe și se servește  caldă sau rece.

zabaglione3Savurați cu plăcere!

Nicoleta Popa