5.2 C
București
miercuri, 27 octombrie 2021 - 9:44

YouTube interzice conturile talibanilor

spot_img

După Facebook și WhatsApp, și YouTube a anunțat, marți, că interzice complet conturile deținute sau operate de talibani. Companiile americane din sectorul social media încercă să își stabilească reguli clare împotritalibava grupării care a preluat extrem de rapid puterea în Afganistan, potrivit Reuters.

Întoarcerea talibanilor la putere pentru prima dată în 20 de ani a stârnit temeri privind reprimarea libertății de exprimare și a drepturilor omului, în special a drepturilor femeilor, dar și îngrijorarea că țara ar putea deveni din nou un punct fierbinte pentru terorismul global.

În aceste condiții, mai multe companii americane de social media au început să ia măsuri împotriva talibanilor, interzicându-le acestora să posteze conținut pe platformele lor.

YouTube a anunțat marți că interzice complet conturile deținute sau operate de talibani. Totodată, Facebook a interzis pe platformele sale orice conţinut care are legătură cu talibanii, deoarece îi consideră o grupare teroristă.

Compania a desemnat un grup de experţi afgani, vorbitori de dari și paștună, să urmărească atent orice conţinut ce ar putea avea legătură cu talibanii, care timp de mulţi ani au folosit reţelele sociale pentru a-şi transmite mesajele.

Deciziile marilor platforme în ceea ce priveşte moderarea conţinuturilor postate online de talibani vor fi urmărite îndeaproape, în condiţiile în care grupul islamist a anunţat, marţi, că va forma un guvern.