22.7 C
București
sâmbătă, 30 septembrie 2023 - 12:35
No menu items!

Yahoo Messenger va fi închis definitiv din 17 iulie

spot_img

Yahoo va suspenda definitiv serviciul sau de mesagerie instant Yahoo Messenger la 17 iulie, informează duminică AP, citată de Agerpres. Persoanele care vor dori să utilizeze vechiul serviciu de mesagerie instant vor fi redirecționate către noua aplicație de mesagerie Squirrel, notează The Next Web.

Oath, subsidiară Verizon care operează Yahoo, a anunțat vineri că va închide Yahoo Messenger începând de luna viitoare. „În prezent nu există un produs disponibil care să înlocuiască Yahoo Messenger. Experimentăm constant noi servicii și aplicații, una dintre acestea fiind o aplicație de mesagerie de grup pe bază de invitație numită Yahoo Squirrel (în prezent în versiune beta) „, se arată într-un comunicat al companiei.

Yahoo a lansat prima versiune Messenger sub numele Yahoo Pager în martie 1998, pe vremea în care Snapchat, Instagram și Facebook Messenger nu existau. Sute de milioane de utilizatori de internet au folosit de atunci acest serviciu, pe o piață pe care Yahoo Messenger a concurat cu alte aplicații similare precum ICQ, AIM a AOL sau Microsoft Messenger, precizează Internațional Business Times. Oath a menționat că Yahoo Mail și alte servicii ale companiei vor fi în continuare active.

Alex Militaru