13.9 C
București
joi, 25 aprilie 2024 - 1:28
No menu items!

World Trade Center București a cerut insolvența celui mai mare importator român de păcură

spot_img

World Trade Center

Complexul World Trade Center București a cerut marți, 15 octombrie, insolvența Master Chem Oil SRL, cel mai mare furnizor de păcură din România. Motivul cererii este neplata chiriei și a cheltuielilor aferente spațiilor de birouri folosite de importator.

”World Trade Center București a solicitat Tribunalului București, în data de 15 octombrie 2013, deschiderea procedurii de insolvență a companiei Master Chem Oil SRL, deoarece această societate se află în incapacitate de efectuare a plăților la termenele stabilite prin contractul încheiat între cele două părți în 14 septembrie 2010”, a declarat directorul general al WTC București, Cristina Chiriac, pentru Sursa Zilei.

Mai exact, societatea debitoare nu a achitat facturi, unele restante încă din luna iunie a acestui an, reprezentând contravaloarea chiriei și a cheltuielilor aferente în spațiile de birouri ale World Trade Center București, valoarea totală a datoriilor fiind de 127.351 de lei.

”Menționăm că Master Chem Oil SRL a achitat 10.000 de lei din debit, ceea ce dovedește că recunoaște și își însușește debitul existent la momentul transmiterii somației de plată de către societatea noastră“, a mai spus Cristina Chiriac.

Master Chem Oil este o societate ai cărei acționari – Dan Florin Berendel și Cristian Berendel – au avut și au, în continuare, procese pe rolul instanțelor din România, pentru fraudarea bugetului de stat. Numele lui Dan Berendel apare în și afacerea Jimbolia, de trafic de produse petroliere în Iugoslavia.

WTC București operează hotelul Pullman din Capitală, galerii comerciale, o clădire de birouri și un centru de conferințe. Societatea a intrat în insolvență voluntară în 2011, din cauza unor creanțe acumulate atunci când compania se afla în administrarea statului și care se ridicau la aproximativ 40 de milioane de euro.

WTC București este în administrarea Euro Insol, care s-a ocupat și de insolvența Hidroelectrica.

Cosmina Croitoru