16 C
București
joi, 30 mai 2024 - 10:11
No menu items!

Will Smith a fost interzis la toate evenimentele Academiei de film, inclusiv Oscarurile, pentru următorii 10 ani

spot_img

Academia de Arte şi Ştiinţe Cinematografice din Statele Unite a decis să îi interzică actorului Will Smith să participe la orice ceremonie sau eveniment pe care instituţia îl organizează, timp de zece ani, ca pedeapsă pentru palma pe care actorul i-a dat-o comediantului Chris Rock la gala Oscar de la sfârşitul lunii martie.

”Domnului Smith nu i se va permite să participe la niciun eveniment sau program al Academiei, personal sau virtual”, indiferent dacă este vorba sau nu de premiile Oscar, şi cu efect imediat, a precizat într-un comunicat consiliul de administraţie al Academiei

Will Smith a dat asigurări că acceptă şi respectă decizia Academiei de la Hollywood, conform EFE.

„Accept şi respect decizia Academiei”, a spus actorul într-o scurtă declaraţie trimisă de reprezentantul său presei americane.

Academia de film a acceptat demisia lui Will Smith, pe care acesta a prezentat-o săptămâna trecută, dar nu i-a retras Oscarul pentru cel mai bun actor, primit luna trecută pentru rolul din „The Williams Method”.

La ceremonia televizată din 27 martie, Smith a urcat pe scenă după ce comediantul Rock a făcut o glumă despre înfăţişarea soţiei actorului, Jada Pinkett Smith, apoi l-a lovit pe Rock peste faţă. Gluma lui Rock despre Pinkett Smith a făcut referire la filmul ‘G.I. Jane’ din 1997, în care actriţa Demi Moore s-a ras în cap. Nu a fost clar dacă Rock era conştient că Jada Pinkett Smith are o afecţiune care provoacă căderea părului, scrie Reuters.

Soția lui Will Smith spune că actorul a reacționat „în mod exagerat” la premiile Oscar și că nu „avea nevoie să o protejeze”.

                                                                                                                    Adina Silav