10.5 C
București
marți, 19 octombrie 2021 - 7:59

Wilhelm: Serbiei nu i se vor impune noi condiţii pentru aderarea la UE

spot_img

Serbiei nu i se vor impune noi condiţii pentru aderarea la UE

Ambasadorul german la Belgrad, Heinz Wilhelm, a dat asigurări că, după acordul privind implementarea înţelegerii dintre guvernele sârb şi kosovar convenite la Bruxelles, Serbia este mai aproape de stabilirea unei date pentru începerea negocierilor de aderare la UE şi nu i se vor impune noi condiţii, subliniind că nu i se va cere nici recunoaşterea independenţei Kosovo, relatează agenţia Tanjug.

Diplomatul german a reamintit poziţia exprimată de ministrul de externe german, Guido Westerwelle, în timpul vizitei la Belgrad şi atras atenţia că implementarea acordului de la Bruxelles este de importanță majoră pentru Germania şi pentru celelalte state UE.

Heinz Wilhelm a adăugat că este necesar ca guvernul de la Belgrad să facă primii paşi concreţi în acest sens pentru ca guvernul şi parlamentul de la Berlin să accepte stabilirea unei date de începere a negocierilor pentru aderarea la UE.

În ceea ce privește primirea Kosovo în cadrul ONU, diplomatul german a menționat că această problemă nu se află încă pe agenda de discuţie.

C.I.