18.9 C
București
sâmbătă, 23 octombrie 2021 - 17:53

Whoopie pie

spot_img

Motto: „Mâncarea este simbolul dragostei atunci când cuvintele nu sunt adecvate” (Alan D. Wolfelt)

Whoopie pie pare a fi fratele mai mare al lui Oreo, dar, de fapt, cele două discuri nu sunt nici biscuiți, și nici fursecuri. Textura aduce mai degrabă a pandișpan, extrem de pufos, care se topește în gură. Popular în Statele Unite, desertul a devenit “tradiție oficială” în statul Maine, unde cea mai mare whoopie pie, realizată în cadrul unui festival, a cântărit 1.062 pounds (481 kilograme).

Ingrediente:

  • 50 gr zahăr,
  • 60 gr făină,
  • 1 ou,
  • 30 gr ciocolată cu lapte,
  • 10 gr cacao,
  • 5 gr praf de copt,
  • 30 ml lapte,
  • 40 gr unt.

 Mod de preparare:

Într-un bol de sticlă sau ceramică, uscat bine, amestecăm foarte bine untul, care a stat la temperatura camerei, cu zahărul. După ce zahărul s-a dizolvat de tot, iar compoziția a căpătat textura unei creme, se adaugă oul întreg și se amestecă în continuare.

reteta

Cernem făina și cele 10 grame de cacao și le amestecăm cu praful de copt.

reteta1

Ciocolata se rupe în bucăți sau se sfărâmă cu cuțitul și se topește la bain-marie. Se lasă să se răcească, apoi se tornă, împreună cu laptele, peste amestecul de unt și ou. Când acestea s-au încorporat în crema de unt, se adaugă amestecul de făină și cacao, puțin câte puțin, evitând astfel formarea de cocoloașe din aluat.

Cuptorul se încălzește la 180 grade și se tapetează o tavă cu hârtie de copt.

Compoziția obținută se toarnă într-un posh sau într-o pungă pentru ornat și se pune în tavă, în formă de globulete, cu diametrul de 3-4 cm. Imediat ce tava va fi introdusă la cuptor, acestea se vor lăsa și vor căpăta aspect de fursec.

reteta3

Tava se lasă în cuptor pentru maximum 6-7 minute.

După coacere, se scoate tava din cuptor și se ridică hârtia cu prăjiturele de pe tavă. Astfel, oprim coacerea lor. Când acestea s-au răcit, se pot desface de pe hârtie, ușor, fără a rupe dosul prăjiturii.

Alegeți crema preferată și lipiți câte două whoopie.

În cazul de față, avem whoopie cu mousse de căpșuni.

reteta2

Servit la temperatura camerei sau de la frigider, whoopie pie va fi un desert pe cinste!

reteta4

Savurați cu plăcere!

Nicoleta Popa