16.2 C
București
joi, 28 octombrie 2021 - 16:33

Weekend de foc. Anunțul meteorologilor

spot_img

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis sâmbătă o atenţionare Cod galben pentru opt judeţe din zona de vest şi sud-vest a ţării, în care se vor semnala temperaturi ridicate şi disconfort termic ridicat. Specialiștii se așteaptă ca, la începutul săptămânii viitoare, valul de căldură să se extindă în cea mai mare parte a ţării.

Vizate de atenţionarea meteo sunt judeţele Bihor, Arad, Timiş, Caraş Severin, Mehedinţi, Dolj, Olt şi Teleorman, unde se anunţă val de căldură, disconfort termic ridicat în acest weekend.

Sâmbătă şi duminică (14 şi 15 august), valul de căldură se va extinde, iar disconfortul termic va fi în creştere în vestul şi sud-vestul ţării, unde indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge şi depăşi uşor pragul critic de 80 de unităţi.

Potrivit ANM, sâmbătă (14 august) temperaturile maxime se vor situa frecvent între 33 şi 36 de grade Celsius, iar duminică (15 august), izolat se vor atinge 37…38 de grade C şi, local, va fi caniculă în Banat, Crişana, sudul Olteniei şi în sud-vestul Munteniei.

Meteorologii menţionează că în zilele de luni, marţi şi miercuri (16, 17 şi 18 august) valul de căldură se va intensifica şi va cuprinde cea mai mare parte a ţării.

R.D.