9 C
București
luni, 29 noiembrie 2021 - 1:41
No menu items!

Weber: M-a surprins afirmaţia lui Antonescu despre apropierea PPE UPDATE

spot_img

Renate Weber este surprinsă  de afirmatiile presedintelui liberal, Crin Antonescu, privind o apropiere a PNL de PPE. Ea a recunoscut că, personal,  se simte foarte apropiată de grupul liberal din PE.

“M-a surprins aceasta afirmaţie a domnului Antonescu. Fără doar şi poate, există în PNL şi o anumită parte care este, să spunem aşa, mai conservatoare şi poate din perspectiva aceasta s-ar simţi mai apropiat de Partidul Popularilor Europeni, dar pe mine, personal, m-a surprins pentru că până acum, de fapt, nu am avut deloc nici o discuţie în sensul acesta, grupul liberalilor europeni din Parlamentul European tocmai a fost la Bucureşti acum vreo două-trei săptămâni şi iaraşi nu a existat nici o discuţie în sensul acesta”, a declarat pentru RFI Renate Weber.

Crin Antonescu a spus într-un interviu publicat joi in El Mundo că PNL se uita cu interes la PPE, cu al cărui program politic se aseamană în multe aspecte, deşi se simte bine în grupul liberal. Antonescu  preciza că există în PNL o componentă conservatoare, care îl situează aproape de Partidul Popularilor Europeni. (A.M)

UPDATE: Weber: Votul Senatului în cazul lui Mircea Diaconu este profund nefericit

În altă ordine de idei, Renate Weber susţine că votul Senatului în cazul lui Mircea Diaconu este profund nefericit, ea precizând că o decizie a instanţei, indiferent dacă îţi place sau nu, trebuie respectată şi că nu îneţelege de ce nu face Diaconu un pas înapoi.

“Din punctul meu de vedere, este o decizie profund nefericită a Senatului şi chiar de neînţeles, pentru că statul de drept asta înseamnă: îţi place sau nu-ţi place o lege, ea trebuie respectată, îţi place sau nu-ţi place o decizie a unei instanţe, ea trebuie respectată! Faptul că acea decizie ţi se pare nedreaptă, asta pot să înţeleg, dar asta nu înseamnă că nu ai obligaţia să o respecţi”, a declarat Weber.

“M-a surprins chiar atitudinea domnului Diaconu, un om pentru care am foarte mult respect, cu atât mai mult cu cât a şi declarat că nu va mai candida. Nu înţeleg de ce nu a făcut dumnealui un pas înapoi şi nu s-a retras. Dar, mă rog, dincolo de chestiunea personală a domnului Diaconu, rămâne într-adevăr votul Senatului. În opinia mea, repet, este un vot nefericit! Dacă nu-ţi place o anumită legislaţie sau o anumită situaţie, nu acesta este răspunsul”, declară europarlamentarul liberal.