1 C
București
sâmbătă, 29 ianuarie 2022 - 1:14
No menu items!

Washingtonul se declară îngrijorat în legătură cu “reţinerea” unui jurnalist american în Ucraina

spot_img

ucraina-rusia-militari

SUA s-au declarat miercuri foarte îngrijorate în legătură cu informaţiile privind “reţinerea” unui jurnalist american în Ucraina de către separatiştii proruşi şi au cerut Moscovei “să-şi folosească influenţa” asupra acestor grupări.

Suntem foarte îngrijoraţi în legătură cu informaţiile privind reţinerea unui jurnalist de naţionalitate americană de către separatiştii proruşi la Slaviansk, în Ucraina“, a arătat purtătoarea de cuvânt a Departamentului de Stat, Jennifer Psaki, într-un comunicat de presă.

Jurnalistul american Simon Ostrovsky, corespondent al publicaţiei online Vice News, a fost reţinut marţi seară de separatişti în oraşul Slaviansk, la nord de Doneţk.

“Primarul” autoproclamat din Slaviansk, Viaceslav Ponomarev, care i-a cerut preşedintelui Vladimir Putin să trimite trupe ruse pentru protejarea populaţiei în faţa naţionaliştilor ucraineni, a confirmat marţi seară că jurnalistul se află în sediul Serviciului local de Securitate (SBU), aflat sub controlul separatiştilor proruşi.

Publicaţia Vice News a anunţat că este în legătură cu Departamentul de Stat pentru a se asigura în legătură cu siguranţa jurnalistului.

Condamnăm astfel de acţiuni şi recentele luări de ostatici din estul Ucrainei, care încalcă direct angajamentele luate la Geneva” în vederea detensionării crizei din Ucraina, a mai afirmat purtătoarea de cuvânt a Departamentului de Stat.

Cerem Rusiei să-şi folosească influenţa asupra acestor grupări pentru eliberarea imediată şi în deplină siguranţă a tuturor ostaticilor din estul Ucrainei“, a insistat purtătoarea de cuvânt a diplomaţiei americane.

R.D.