4 C
București
duminică, 28 noiembrie 2021 - 3:46
No menu items!

Washingtonul cere Ucrainei și Rusiei “să reinstaureze ordinea” după violențele de la Odesa

spot_img

donetk primarie - ucraina

Statele Unite au îndemnat Ucraina și Rusia să “reinstaureze ordinea” după violențele “inacceptabile” comise vineri la Odesa unde 31 de persoane și-au pierdut viața într-un incendiu criminal declanșat pe fondul ciocnirilor violențe din oraș, relatează AFP.

“Violența și dezordinea care au dus la un număr atât de mare de morți și răni absurde sunt inacceptabile”, a declarat o purtătoare de cuvânt a Departamentului de Stat într-un comunicat, ca reacție la incidentele care au avut loc în portul situat în sudul Ucrainei.

“Îndemnăm cele două părți să acționeze împreună pentru a reinstaura calmul, legea și ordinea”, se mai menționează în documentul citat.

Violențele din Odesa de vineri noapte s-au soldat cu moartea a 46 de persoane și rănirea a peste 3.000, potrivit celui mai recent bilanț, publicat de Kyiv Post.

Luptele de stradă au început vineri după-amiază, când o manifestație la care participau aproximativ 1.500 de persoane, în mare parte suporteri ai cluburilor de fotbal din Odesa și Harkov, a fost ținta unui atac, cu arme de foc, bâte, pietre și explozivi, din partea mai multor sute de simpatizanți pro-ruși purtând căști.

C.C.