15.4 C
București
miercuri, 4 octombrie 2023 - 2:15
No menu items!

Vystoupil s-a răzgândit și-și dă demisia de la Tarom

spot_img

Heinrich Vystoupil, desemnat director general al companiei de transport aerian Tarom în urma procesului de recrutare, a renunţat la această poziţie şi a fost revocat luni şi din Consiliul de Administraţie, în locul său urmând să fie ales un alt candidat din lista furnizată de consultanţi.

Negocierile ajunseseră în impas de săptămâna trecută, când consiliul de administrație și managerul nu au ajuns la o înțelegere în privința termenilor contractuali. Cert este că administrația a menținut oferta deschisă până luni dimineață, sperând ca Vzstoupil să se răzgândească.

Adunarea Generala a Actionarilor (AGA) Tarom a aprobat luni condiţiile contractului de mandat al membrilor neexecutivi ai Consiliului de Administraţie, toţi semnând mandatele în cursul acestei zile, se arată într-un comunicat al companiei de transport aerian.

Până la nominalizarea noului CEO, atribuţiile vor fi îndeplinite de actualul director general al companiei, Sorin Georgescu.

Vystoupil, fost şef al reprezentanţei Austrian Airlines în România şi Moldova, a fost numit la 17 octombrie director general de către CA.

În Consiliul de Administraţie Tarom au fost recrutaţi şi Dan Pascariu, Dumitru Prunariu, Lucian Isar, Marius Ghenea, Ciprian Ladunca şi Valentin Macec.

Administratorii selectaţi au avut termen până luni pentru semnarea contractelor de mandat.