17 C
București
marți, 15 iunie 2021 - 21:07

VW Passat – “Car of the year 2015” în Europa

spot_img

Foarte rar titlul “Mașina anului” este câștigat la o diferență de peste 100 de puncte, cum s-a întâmplat anul acesta

passat

Volkswagen Passat a fost desemnată “Mașina anului 2015”, cu 340 de puncte primite de la un juriu alcătuit din 58 de jurnaliști. Pe următoarele locuri s-au clasat: Citroen C4 Cactus  – cu 248 de puncte, Mercedes-Benz C Class – 221 de puncte, Ford Mondeo  – 203 puncte, Nissan Qashqai  – 160 de puncte, BMW seria 2 Active Tourer  – 154 de puncte, Renaul Twingo  – 124 de puncte.

Surpriza top-ului din acest an a venit însă din partea Citroen C4 Cactus care s-a situat pe locul 2.

VW a lansat noul Passat în 2014 din dorința de a deveni, la sfârșitul acestui deceniu, cel mai mare producător de autovehicule. Acest titlu reprezintă o confirmare a poziției de lider în clasa medie, deși a fost criticat de-a lungul timpului pentru liniile clasice. În final, iată că acest stil clasic, fără un design revoluționar, dar îmbunătățit constant este apreciat.

VW Passat este bazat pe noua platformă MQB, care le-a permis inginerilor să reducă greutatea mașinii cu 85 de kilograme și să ofere spațiu suplimentar pasagerilor din spate. Motoarele noului Passat au o eficiență a consumului de carburant cu 20% mai mare decât a vechiului model.

“Suntem foarte mândri și onorați” să câștigăm acest premiu, “este important pentru noi să-l obținem pentru Passat”, care are acum noi tehnologii, cum ar fi conectivitate la bord și motoare noi, inclusiv o variantă hibrid, a declarat într-o conferință de presă șeful de dezvoltare al Volkswagen, Heinz-Jakob Neusser.

Membrii juriului provin de la publicatii de specialitate din 22 de țări europene. Anul trecut, titlul “Car of the Year” a fost câștigat de Peugeot 308.

G.C.