7.9 C
București
joi, 15 aprilie 2021 - 10:35

Vulpescu, șeful de Cabinet al lui Chițoiu, numit în AGA Transgaz

Vulpescu, șeful de Cabinet al lui Chițoiu, numit în AGA Transgaz

Remus Vulpescu, șeful de Cabinet al ministrului Finanțelor, Daniel Chițoiu, a fost numit în calitatea de reprezentant al statului în Adunarea Generală a Acționarilor (AGA) Transgaz SA. Alături de acesta au fost numiți și Iulian Marian Butnaru, consilier al ministrului Economiei, Varujan Vosganian, și Andra Luminița Răduca, expert la Oficiul Participațiilor Statului și Privatizării în Industrie (OPSPI).

Vulpescu a fost numit șef de cabinet al ministrului Chițoiu la finalul lunii martie, după cum Sursa Zilei anunța în exclusivitate. El a venit la Finanțe din funcția de consilier la Ministerul Economiei.

Vulpescu a demisionat în luna octombrie a anului trecut de la conducerea OPSPI, după ce privatizarea Oltchim a eşuat. Ulterior, el a fost membru în Consiliul de Administraţie al Rompetrol Rafinare. De asemenea, Vulpescu va fi numit în viitorul Consiliu de Supraveghere al Hidroelectrica.

Numirea celor trei a fost aprobată de Chiţoiu printr-un ordin semnat în 28 mai.

Guvernul a decis în luna martie trecerea Transgaz, operatorul sistemului naţional de transport al gazelor naturale, din subordinea Ministerului Economiei în cea a Ministerului Finanţelor.

C.C.