3.1 C
București
miercuri, 8 decembrie 2021 - 2:54
No menu items!

VREMEA se răcește accentuat. Ploi și ninsori în majoritatea regiunilor țării

spot_img

Avertizările emise miercuri de meteorologi sunt valabile până vineri, la ora 23.00

ninsoare

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis miercuri dimineață două avertizări Cod galben pentru mai multe judeţe din ţară, valabile de miercuri de la ora 21.00 până vineri la ora 23.00. Potrivit meteorologilor, se vor înregistra ploi, vânt puternic şi temperaturi scăzute. La munte şi în jumătatea de nord a Moldovei sunt anunţate lapoviţă şi ninsoare.

Astfel, de miercuri de la ora 21.00 până joi la ora 23.00 se vor înregistra ploi însemnate cantitativ şi o răcire accentuată a vremii.

În judeţele Timiş, Caraş-Severin, Hunedoara, Mehedinţi, Gorj, Vâlcea, Argeş şi Sibiu va ploua, iar cantităţile de apă vor depăşi 20 – 25 de litri/metrul pătrat şi, izolat, 40 – 60 de litri/metrul pătrat. În Munţii Banatului şi în vestul Carpaţilor Meridionali vor fi  şi precipitaţii sub formă de lapoviţă sau ninsoare.

Ploi pe arii extinse se vor semnala în cea mai mare parte a ţării, dar mai ales în jumătatea de sud-vest, unde vremea se va răci accentuat, iar vântul se va intensifica treptat.

De joi de la ora 23.00 până vineri la ora 23.00 vremea se va răci accentuat în toate regiunile şi va continua să plouă în cea mai mare parte a ţării.

În toate zonele de munte şi de deal se vor cumula cantităţi de peste 20 – 25 l/mp şi izolat peste 4o-50 l/mp. Vântul va avea intensificări locale cu viteze ce vor depăşi temporar 50 – 60 de kilometri/oră. În a doua parte a nopţii de joi spre vineri (23/24 octombrie) şi în cursul zilei de vineri, 24 octombrie, ploile se vor transforma în lapoviţă şi ninsoare în Carpaţii Orientali şi în jumătatea de nord a Moldovei. Trecător va ninge şi pe crestele celorlalte masive montane.

harta_meteo

Specialiștii avertizează că vremea se va menține deosebit de rece până la sfârșitul lunii octombrie.