joi, 24 septembrie 2020 - 1:03

VREMEA până pe 13 iulie. Ce temperaturi vor fi şi cât va ploua în următoarele două săptămâni

Un ieșean, cu pedeapsă redusă pentru pedofilie: A recunoscut fapta și a motivat că nu a vrut să-și înșele soția

România are printre cele mai mici pedepse pentru agresiuni sexuale, iar statisticile arată că în cele mai multe cazuri aceste infracțiun grave împotriva persoanelor...

Johnson & Johnson începe cel mai mare test cu vaccin unic pentru Covid

Spre deosebire de unii dintre concurenții săi, vaccinul Johnson & Johnson nu trebuie înghețat și poate necesita doar o singură injecție, în loc de...

Nelu Tătaru, somat să asigure vaccinarea angajaților din Educație

Federația Sindicatelor Libere din Învățământ (FSLI) îi solicită ministrului Sănătății, Nelu Tătaru, să asigure cadrul legal prin care angajații din sistemul de educație să...

Încep să se retragă președinți de secții de votare. Primul județ care raportează

Aproape 20% dintre preşedinţii secţiilor de votare din judeţul Arad au depus, până miercuri, cereri de retragere de la alegerile locale, invocând motive medicale...

Meteorologii au realizat o estimare a evoluţiei valorilor termice şi a precipitaţiilor în intervalul 30 iunie – 13 iulie, pentru toate regiunile

Administraţia Naţională de Meteorologie a realizat o estimare a evoluţiei valorilor termice şi a precipitaţiilor în intervalul 30 iunie – 13 iulie, folosind produsele numerice ale Centrului european pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia. Sunt prognozate temperaturile maxime şi minime, mediate pentru fiecare regiune a ţării şi adaptate local cu modele statistice şi sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicată de apariţie a precipitaţiilor.

BANAT

În ultima zi a lunii iunie vor fi temperaturi maxime de până la 31 de grade Celsius, dar luna iulie va debuta cu o răcire a vremii, iar maximele vor scădea cu aproximativ 5 grade C. După această dată şi până la sfârşitul primei săptămâni, tendinţa generală a regimului termic va fi de creştere şi se va ajunge la o medie a temperaturilor maxime de 30 de grade C. În cea de a doua săptămână, mediile maximelor vor oscila între 28 şi 30 de grade C. Valorile termice nocturne vor avea o evoluţie asemănătoare. Cele mai reci dimineţi vor fi în jurul datei de 2 iulie, când se vor atinge şi minime de doar 11 grade C, iar dimineţile cele mai calde vor fi între 6 şi 9 iulie, când mediile vor fi în jur de 16 grade C. Probabilitatea pentru averse va fi mai mare la începutul intervalului, în jurul datei de 3 iulie, dar şi în intervalul 6 – 9 iulie.

CRIŞANA

Luna iunie se încheie cu vreme călduroasă şi temperaturi de până la 32 de grade C, dar în prima zi din iulie vremea se va răci şi nu se vor mai depăşi 25 de grade C. Până la sfârşitul primei săptămâni tendinţa generală a temperaturilor va fi de creştere, iar media maximelor va ajunge din nou în jur de 30 de grade C. În cea de a doua săptămână, valorile termice vor fi apropiate de normalul perioadei, iar mediile se vor situa între 28 şi 30 de grade C. Media temperaturilor minime va oscila în prima săptămână între 12 grade – în dimineaţa zilei de 2 iulie, şi 16 grade – în 6 iulie. În cea de a doua săptămână, minimele termice nu vor mai avea variaţii semnificative, iar media pe regiune va fi de 15 – 16 grade C.

Vor fi averse, pe arii extinse în 30 iunie, 1 iulie, 3 iulie şi în intervalul 7 – 9 iulie. În rest, doar trecător vor fi posibile ploi de scurtă durată, în general slabe cantitativ.

TRANSILVANIA

Pe parcursul primei săptămâni, media temperaturilor maxime se va situa între 22 de grade C – în data de 1 iulie, şi 29 de grade C – în 6 iulie. În cea de a doua săptămână, temperaturile nu vor mai avea variaţii importante, iar în medie vor fi cuprinse între 26 şi 28 de grade C. Media valorilor termice nocturne va oscila între 10 grade C – în 2 şi 5 iulie şi 14 grade C – la începutul săptămânii viitoare.

Probabilitatea de ploaie va fi redusă în data de 2 iulie şi în perioada 4 – 6 iulie. În restul intervalului vor fi averse, pe arii mai extinse în 30 iunie, 1 iulie, 3 iulie, dar şi în intervalul 7 – 9 iulie.

MARAMUREŞ

Luna iulie va debuta cu o scădere considerabilă a valorilor de temperatură. Mediile maximelor vor ajunge în jurul valorii de 21 de grade, iar ale minimelor la 11 grade. Din data de 2 iulie, însă, şi până în 6 iulie, temperaturile vor creşte. Media maximelor va ajunge la 29 de grade, iar a minimelor, până în jur de 15 grade. Din 7 iulie şi până la sfârşitul intervalului, valorile termice nu vor mai avea variaţii importante.

Vor fi averse aproape în fiecare zi, dar mai ales în zilele de 30 iunie, 1 iulie, 3 iulie, dar şi în perioada 7 – 9 iulie.

MOLDOVA

Până în ziua de 4 iulie, media temperaturilor maxime la nivelul întregii regiuni va avea variaţii între 24 şi 27 de grade C, iar a minimelor între 13 şi 15 grade C. În următoarele 3 zile se va încălzi treptat, astfel că, la sfârşitul primei săptămâni şi la începutul celei de a doua, mediile maximelor vor atinge 29 de grade C, iar ale minimelor vor urca spre 17 grade C. Din data de 8 iulie variaţiile termice vor fi nesemnificative.

Probabilitatea pentru averse va fi mai mare în zilele de 1, 3, 8 şi 9 iulie.

DOBROGEA

Temperaturile maxime se vor situa, până în data de 5 iulie, la valori medii cuprinse între 25 şi 27 de grade C, apoi vor creşte uşor şi se vor menţine, până la sfârşitul intervalului, la valori normale pentru data din calendar, adică, în medie, 28 – 29 de grade C. Valorile termice nocturne vor avea o evoluţie asemănătoare şi vor oscila, în medie, între 16 şi 19 grade C.

Vremea va fi în general frumoasă. Doar trecător vor cădea ploi slabe, de scurtă durată, cel mai probabil în jurul datelor de 3, respectiv 9 iulie.

MUNTENIA

În prima săptămână, maximele termice vor avea oscilaţii de la o zi la alta şi se vor situa în medie între 27 şi 29 de grade C, valori apropiate de normalul pentru această perioadă. În cea de a doua săptămână, temperaturile diurne vor oscila în jurul unei medii de 30 de grade C. Minimele nocturne se vor încadra de-a lungul întregului interval, în medie, între 13 şi 17 grade C.

Vor fi averse, în general slabe cantitativ, în zilele de 1, 3, 4, 8 şi 9 iulie. În rest, condiţiile de ploaie vor fi reduse.

OLTENIA

Până în ziua de 4 iulie, media temperaturilor maxime la nivelul întregii regiuni va avea variaţii între 25 şi 28 de grade C, iar a minimelor între 13 şi 15 grade C. În următoarele 3 zile, se va încălzi treptat, astfel că, la sfârşitul primei săptămâni şi la începutul celei de a doua, mediile maximelor vor atinge 29 de grade C, iar cele ale minimelor vor urca spre 17 grade C. Din data de 8 iulie, variaţiile termice vor fi nesemnificative.

Probabilitatea pentru averse va fi mai mare în noaptea de 30 iunie spre 1 iulie (când vor putea fi importante cantitativ), dar şi în zilele de 3, 4, 8 şi 9 iulie.

LA MUNTE

În prima parte a intervalului, mediile temperaturilor maxime vor avea oscilaţii de la 14 grade C în data de 1 iulie, până la 20 de grade C în zilele de 30 iunie, dar şi în 5 şi 6 iulie. În cea de a doua parte a intervalului, maximele vor fi relativ constante, în jurul valorii de 20 de grade C. Minimele termice vor avea oscilaţii asemănătoare. Cel mai rece va fi în dimineaţa zilei de 2 iulie, când vor fi medii de 6 – 7 grade C, iar în dimineţile cele mai calde se vor înregistra în medie 11 – 12 grade C.

Vor fi averse aproape în fiecare zi, dar mai ales în zilele de 30 iunie, 1 iulie, 3 iulie, dar şi în perioada 7 – 9 iulie.

R.D.

Școlile în care sunt secții de votare, 4 zile de cursuri online. Autoritățile nu precizează câte școli au reușit să țină orele online

Elevii din unităţile de învăţământ din Capitală, unde vor fi amenajate secţii de votare pentru desfăşurarea alegerilor locale, vor face cursurile online în zilele...

Ce așteptări are ministrul Sănătății în perioada următoare

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat că nu se aşteaptă la "un nou lockdown"- stare de urgenţă cu izolare la domiciliu -, ci doreşte...

STS și numărul cu noroc

Sorin Roșca Stănescu I.V. Stalin a șocat întreaga planetă atunci când a rostit un mare adevăr. Și anume că nu este important cine votează, ci...

UK: „Moment de cotitură periculos”, anunță premierul Johnson. Restricții pentru șase luni

Luând un ton neobișnuit de sumbru, prim-ministrul britanic Boris Johnson a anunțat marți noi restricții legate de coronavirus, care ar putea rămâne în vigoare...

IATA presează pentru introducererea testelor rapide pentru Covid în toate aeroporturile lumii

Asociația Internațională a Transportului Aerian (IATA) a solicitat dezvoltarea și desfășurarea testării COVID-19 rapide, exacte, accesibile, ușor de operat, scalabile și sistematice pentru toți...