15.9 C
București
luni, 27 septembrie 2021 - 4:05

VREMEA până în IUNIE. Ce estimează meteorologii

spot_img

Estimările sezoniere sunt realizate de Centrul European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading (Marea Britanie) şi au un grad de realizare de aproximativ 60%

primavara

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a realizat o estimare a temperaturilor şi a cantităţilor de precipitaţii pe teritoriul României, până în luna iunie.

Estimările sezoniere sunt realizate de către Centrul European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading (Marea Britanie) şi au un grad de realizare de aproximativ 60%. Este estimată distribuţia temperaturilor medii lunare, precum şi distributia cantităţilor lunare de precipitaţii, iar fenomenele extreme cu o durată scurtă de manifestare nu pot fi prognozate cu ajutorul acestui produs.

APRILIE

Valorile termice vor fi apropiate de mediile climatologice în sud-estul ţării şi local în sud, dar se vor situa sub normalul perioadei în restul regiunilor.

Cantităţile lunare de precipitaţii vor fi excedentare în centrul şi nordul ţării şi, local, în restul teritoriului.

MAI

Temperatura aerului va fi apropiată de normalul climatologic în sud-est şi local în sudul şi vestul ţării, iar în celelalte regiuni va avea valori sub mediile multianuale ale perioadei.

Cantităţile lunare de precipitaţii vor fi excedentare în cea mai mare parte a ţării, exceptând regiunile sud-estice şi sudice, unde se vor situa, în general, în apropierea mediilor multianuale.

IUNIE

Temperatura aerului va avea valori apropiate de mediile climatologice în cea mai mare parte a ţării.

Cantităţile lunare de precipitaţii se vor situa sub normele multianuale în sudul, sud-estul şi estul teritoriului, iar în regiunile centrale şi nordice sunt posibile, local, cantităţi peste aceste norme.

R.D.