21.7 C
București
sâmbătă, 24 iulie 2021 - 10:01

Vremea miercuri și joi: până la 30 de grade Celsius și ploi de vară

spot_img

Miercuri, vremea va fi deosebit de caldă pentru această dată cu temperaturi maxime între 22 şi 29 de grade Celsius, uşor mai scăzute pe litoral spre 17- 19 grade C şi mai ales în Delta Dunării unde se vor înregistra cel mult 12 – 15 grade C şi minime, în general, între 4 şi 14 grade C.

Potrivit Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), cerul va fi variabil, mai mult senin, dar după-amiaza şi seara se vor semnala dezvoltări noroase, averse şi descărcări electrice pe arii restrânse în zona de munte şi izolat în restul teritoriului. Vor fi condiţii reduse de grindină. Vântul va sufla slab şi moderat, cu uşoare intensificări pe crestele montane şi în Deltă. Cu totul izolat va fi ceaţă în orele dimineţii.

Și în București, vremea va fi deosebit de caldă pentru această dată, cu o temperatură maximă care se va situa în jurul valorii de 28 de grade C, iar minima termică va fi 10 – 12 grade C. Cerul va fi variabil la senin, iar vântul va sufla în general slab.

Joi, vremea se va menţine deosebit de caldă pentru prima decadă a lunii aprilie. Temperaturile maxime vor depăşi frecvent 25 de grade C, urmând a se înregistra valori între 21 şi 30 de grade C, mai scăzute doar pe litoral, spre 19 grade C şi în Deltă, spre 15 grade C. Minimele termice se vor situa între 8 şi 18 grade C, uşor mai coborâte în estul Transilvaniei. Cerul va fi variabil la senin, dar după-amiaza şi seara gradul de instabilitate atmosferică va fi în creştere.

Aceasta se va manifesta prin dezvoltări noroase, averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului, local la munte, în regiunile nordice şi nord-vestice şi pe suprafeţe mici în restul teritoriului. Vor fi condiţii de grindină. În a doua parte a nopţii nebulozitatea se va accentua în jumătatea de sud-vest, unde spre dimineaţă izolat va ploua. Vântul se va întensifica în a doua parte a intervalului în sudul Banatului şi la munte. Cu totul izolat dimineaţa va fi ceaţă.

R.D.