15.9 C
București
luni, 27 septembrie 2021 - 3:02

Vremea în acest sfârșit de săptămână, în ţară şi în Bucureşti

spot_img

Vremea în acest sfârșit de săptămână, în ţară şi în Bucureşti

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) informează că vremea se va răci în intervalul următor, valorile termice apropiindu-se de mediile climatologice ale acestei perioade. Cerul va fi mai mult noros în regiunile sud-estice, unde cu precădere în cursul zilei, vor cădea precipitaţii mai ales sub formă de ninsoare în cea mai mare parte a Munteniei, local în Oltenia şi Dobrogea.

SÂMBĂTĂ

La nivelul întregii țări, valorile termice vor scădea faţă de intervalul anterior.  În unele regiuni, în prima parte a intervalului vor fi înnorări temporare, apoi nebulozitatea se va accentua, iar ninsorile se vor semnala pe arii restrânse.

Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări la munte, în sudul Banatului, sud-vestul Olteniei şi pe litoral. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între -6 grade în estul Transilvaniei şi 4 grade în Oltenia, iar cele minime se vor situa între -15 şi -5 grade, mai ridicate pe litoral, dar şi mai scăzute în nordul Moldovei şi în estul Transilvaniei, spre -18 grade.

În București, temperature va scădea uşor, cerul va fi mai mult noros şi temporar, mai ales în cursul zilei, vor fi precipitaţii, predominant sub formă de ninsoare. Vântul va sufla în general slab. Temperatura maximă va fi de 0…1 grad, iar cea minimă de -5….-4 grade.

În zona muntoasă, deşi valorile termice vor marca o scădere faţă de intervalul anterior, vor fi apropiate de mediile climatologice ale acestei perioade a anului. Cerul va fi temporar noros şi cu precădere în cursul zilei va ninge în Carpaţii Orientali şi estul Carpaţilor Meridionali şi izolat în restul zonelor montane. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări în zona înaltă.

DUMINICĂ

Pe teritorilul întregii țări, vremea va fi apropiată de normalul termic al perioadei. Ziua, cerul va fi variabil, cu înnorări în jumătatea vestică a teritoriului, iar spre seară şi noaptea şi în celelalte regiuni. Cu totul izolat va fulgui, iar în a doua parte a intervalului, local în vest se vor semnala precipitaţii mixte şi vor fi condiţii de polei. Vântul va prezenta unele intensificări la munte şi în Banat. Temperaturile maxime se vor situa între -8 grade în depresiuni şi în nordul Moldovei şi 4 grade în Banat, iar cele minime vor fi cuprinse între -14 şi -4 grade, mai ridicate pe litoral şi în vestul ţării, dar şi mai scăzute în depresiuni, spre -17 grade. În zonele joase, pe arii restrânse, se va semnala ceaţă, asociată cu depunere de chiciură.

La munte, vremea se va ameliora sub aspectul precipitaţiilor. Cerul va fi variabil, cu înnorări, mai accentuate noaptea, în Carpaţii Occidentali unde va ninge slab. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări în zona înaltă. Temperatura aerului va marca o creştere faţă de intervalul precedent la valorile din cursul nopţii. Pe văi şi în depresiuni, local, se va semnala ceaţă, asociată cu depunere de chiciură.
O.D.