3.1 C
București
sâmbătă, 4 decembrie 2021 - 20:55
No menu items!

Vremea devine instabilă. Vezi prognoza pentru luni și marți

spot_img

Luni, vremea va fi în general frumoasă în ţară, dar va deveni călduroasă în cea mai mare parte a ţării. Marţi, vremea va deveni instabilă în majoritatea zonelor.

vreme-calda

Luni, cerul va fi variabil, cu unele înnorări şi izolat ploi de scurtă durată în orele după-amiezei în zona montană, noaptea instabilitatea atmosferică se va accentua în extremitatea de vest a teritoriului, unde local vor fi averse, intensificări ale vântului, descărcări electrice şi condiţii de grindină.

ÎN ŢARĂ:

Luni, temperaturile maxime se vor încadra între 28 şi 34 de grade, iar în Câmpia de Vest şi în Lunca Dunării izolat se va atinge starea de caniculă, disconfortul termic urmând a fi destul de accentuat. Minimele termice vor fi cuprinse, în general, între 12 şi 22 de grade.

Marţi, vremea va deveni instabilă în majoritatea zonelor. Pe parcursul zilei instabilitatea atmosferică se va manifesta prin înnorări accentuate, averse ce vor avea şi caracter torenţial, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului, posibil chiar vijelii şi izolat căderi de grindină în regiunile din vestul, sud-vestul şi nordul ţării, determinând o scădere semnificativă a valorilor termice comparativ cu ziua anterioară. În restul ţării, vremea va fi  în continuare călduroasă, iar fenomenele de instabilitate atmosferică se vor semnala spre seară şi noaptea în zonele centrale şi local în cele sudice.  Pe arii restrânse cantităţile de apă vor fi însemnate. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 23 şi 33 de grade, izolat mai ridicate în sud-est, iar cele minime se vor încadra între 13 şi 23 de grade

LA BUCUREŞTI:

Luni, vremea va fi frumoasă, dar călduroasă după-amiaza. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 32 de grade, iar cea minimă va fi de 19…20 de grade, mai scăzută în zona preorăşenească.