19 C
București
marți, 27 septembrie 2022 - 15:01
No menu items!

Vreme la extreme. Caniculă în sud, furtuni în vest

spot_img

Temperaturile caniculare se vor menţine şi duminică în Capitală şi în sud-estul ţării, au transmis specialiștii Administrației Naționale de Meteorologie (ANM). Potrivit acestora, în jumătatea de vest a ţării, însă, vremea se răceşte şi se vor înregistra ploi torenţiale, care se extind spre est.

Temperaturi în jurul valorii de 35 de grade Celsius vor fi în continuare în Capitală, în sudul şi estul ţării. În Muntenia, în sudul Moldovei şi în Dobrogea se pot înregistra pe alocuri temperaturi de peste 35 de grade C.

Instabilitatea atmosferică se va accentua în jumătatea de vest a ţării, unde vor fi ploi torenţiale şi vijelii, care se vor extinde spre est. Temperaturile nu vor mai depăşi 30 de grade C în vestul ţării şi în Transilvania, media fiind în jurul valorii de 25 de grade C.

De altfel, mii de oameni din 12 localităţi ale judeţului Caraş-Severin au rămas fără curent electric, sâmbătă seara, în urma unei furtuni. 

Conform reprezentanților Inspectoratului pentru Situații de Uurgență (ISU) Caraş-Severin, duminică dimineaţă cele 12 localități erau încă nealimentate cu energie electrică.

De întreruperea furnizării energiei electrice sunt afectaţi peste 4.300 de abonaţi, au transmis, la rândul lor, reprezentanții companiei de distribuție a energiei electrice, din zonă. Pentru remedierea defecţiunilor intervin şase echipe Enel.

R.D.