3 C
București
luni, 6 decembrie 2021 - 13:57
No menu items!

Vreme extremă. Avertizare de ultimă oră a meteorologilor

spot_img

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) atenționează, marți, că vremea se va menţine extrem de călduroasă, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi în cea mai mare parte a ţării.

MIERCURI

În țară, potrivit informării ANM, miercuri după-amiază, canicula va fi prezentă în Oltenia, Muntenia, zona continentală a Dobrogei, cea mai mare parte a Moldovei şi local în Transilvania. Temperaturile maxime se vor încadra între 29 şi 37 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 15 şi 25 de grade, uşor mai scăzute în depresiuni.

Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate, averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului, în special după-amiaza şi la începutul nopţii, în zonele de deal şi de munte şi pe arii mai restrânse în restul teritoriului. Punctiform se vor aduna cantităţi importante de apă şi va cădea grindină. 

În Bucureşti, cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate mai ales după-amiaza şi la începutul nopţii, când în zonele montane şi submontane şi local în rest vor fi averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului. Punctiform se vor înregistra cantităţi de apă însemnate şi vor fi căderi de grindină. Temperaturile maxime se vor încadra între 28 şi 36 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 14 şi 24 de grade.

harta_vreme

JOI

În ţară, vremea va fi în continuare călduroasă, caniculară după orele prânzului, când şi disconfortul termic va fi accentuat, indicele temperatură-umezeală depăşind pragul critic de 80. Cerul va fi variabil, dar cu precădere în orele serii nu este exclusă apariţia de fenomene asociate instabilitătii atmosferice. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximă va fi de 36…37 de grade, iar cea minimă se va situa în jurul valorii de 21 de grade.

Olimpia Diaconiuc