9 C
București
sâmbătă, 27 noiembrie 2021 - 10:59
No menu items!

Votul pentru parlamentarele parțiale: Alegătorii din Hunedoara, cei mai dinamici

spot_img

Prezenţă slabă la alegerile din cele opt colegii care trebuie să desemneze politicienii pentru locurile vacante din Legislativ

Plen_parlament_SZ

Duminică, alegătorii din șase județe și din București își exprimă opțiunea, pe lângă europarlamentare, și pentru alegerea celor opt parlamentari care ar trebui să umple locurile libere din Parlamentul României. Alegătorii din Timiş au manifestat cel mai mare dezinteres pentru votarea reprezentantului lor în Legislativ.

Un număr de 53 de candidaţi se luptă, duminică, în alegerile parlamentare parţiale în cele opt colegii din şase judeţe – Ilfov, Galaţi, Gorj, Hunedoara, Satu Mare, Timiş – şi în Bucureşti pentru a-şi adjudeca şase mandate de deputat şi două de senator.

–          3,47% au votat în colegiul uninominal nr. 9, Circumscripţia Electorală din judeţul Galaţi.

–          5,25% din alegătorii înscrişi pe listele electorale din Colegiul uninominal nr 2. Circumscripţia Electorală nr 20 judeţul Gorj.

–          6,17 % din numărul alegătorilor înscrişi în listele electorale din colegiul uninominal nr 3, Circumscripţia 22, Hunedoara.

–          5,76% din numărul alegătorilor înscrişi în listele electorale din Colegiul uninominal 4 Circumscripţia 25, judeţul Ilfov.

–          5,31% din numărul alegătorilor înscrişi în listele elctorale din Colegiul uninominal 2, Circumscripţia 32, Satu Mare.

–          1,76 % din numărul alegătorilor îsncrişi în Colegiul uninominal 3, Circumscripţia 37, Timiş.

–          2,40% din numărul alegătorilor înscrişi în Colegiul uninominal 7, Circumscripţia electorală 42, Bucureşti.

–          2,81 din alegătorii înscrişi în listele Colegiului uninominal 8, Circumscripţia 42, Bucureşti.

Biroul Electoral Central (BEC) a precizat că marja de eroare este de +/-3%. La alegerile parlamentare din 2012, prezența la votul pentru Parlamentul României a fost de 4,5%.

Mihaela Chiper