11.4 C
București
vineri, 22 octombrie 2021 - 3:05

Votul în cazul lui Dan Șova ar putea fi reluat

spot_img

Biroul Permanent și Comisia juridică vor lua o hotărâre după publicarea deciziei CCR  în Monitorul Oficial

Dan_Sova_SZ 

Vicepreședintele Senatului, Ioan Chelaru, consideră că procedura în cazul lui Dan Şova ar trebui reluată, în condiţiile în care hotărârea privind rezultatul votului faţă de cererea DNA a fost declarată neconstituţională.

Senatorul PSD Ioan Chelaru a precizat că o decizie va fi luată după ce Senatul va primi un punct de vedere oficial de la Curtea Constituţională.

CCR va trimite şi Senatului decizia şi va fi publicată în Monitorul Oficial. În prima şedinţă a Biroului permanent vom pune în discuţie calea de urmat. Cred că drumul de urmat este dezbatere în Comisia juridică, stabilirea unei hotărâri în săptămâna următoare, după o şedinţă în plen a Senatului, probabil un nou vot. Aşa cred. Am văzut puncte de vedere care vorbesc despre reinterpretare. Atât timp cât CCR a declarat neconstituţională întreaga hotărâre, asta înseamnă că şi votul este neconstituţional, deci toată procedura, şi atunci va trebui să refacem procedura

Ioan Chelaru
senator PSD

Senatorul PSD a precizat că nu se pune problema reinterpretării iar cine vorbeşte în aceşti termeni sau nu cunoaşte situaţia, sau este de rea credinţă.

Dacă CCR a spus foarte clar că este o problemă cu hotărârea, care este dată în principiu în baza unor acte normative care au fost declarate în urmă cu 10 ani sau 7 ani neconstituţionale, dar care nu au fost modificate, în aceste condiţii toată procedura care s-a desfăşurat în ziua respectivă este neconstituţională şi va trebui refăcută. Ceea ce cred că se va întâmpla. Vom vedea ce, nu hotărăsc eu, am spus doar un punct de vedere

Ioan Chelaru

Cazul Dan Şova a revenit, săptămâna trecută, în atenţia senatorilor, după decizia Curţii Constituţionale cu privire la neconstituţionalitatea hotărârii referitoare la rezultatul votului exprimat în urma cererii DNA de încuviinţare a reţinerii şi arestării preventive a social-democratului.

Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a anunţat că această Cameră a Legislativului va pune în aplicare decizia CCR după publicarea motivării în Monitorul Oficial.

Valeriu Motoc