10.1 C
București
sâmbătă, 16 octombrie 2021 - 6:45

Vosganian îi dă replica lui Ponta: ”Salariile din minister sunt penibil de mici”. Plus o replică pentru Băsescu pe tema privatizărilor

spot_img

Vosganian îi dă replica lui Ponta: ”Salariile din minister sunt penibil de mici”. Plus o replică pentru Băsescu pe tema privatizărilor

Ministrul Economiei, Varujan Vosganian, a declarat joi că salariile din instituția pe care o conduce sunt ”penibil de mici”, în replică la afirmațiile premierului potrivit cărora ministrul nu cunoaște situația fiindcă lipsește de la ședințele de Guvern. Vosganian a contrazis și afirmațiile președintelui Traian Băsescu, potrivit cărora ”avem prea multe privatizări ratate în ultimele luni”.

”Am relații corecte cu Ponta (…). Salariile în Ministerul Economiei sunt penibil de mici, ne pleacă specialiștii”, a declarat Vosganian, joi, în cadrul eveniment prilejuit de aniversarea a zece ani de la înființarea patronatului firmelor italiene – Confindustria Romania.

Declarațiile lui Vosganian vin în replică la afirmațiile premierului Victor Ponta, care i-a reproșat șefului de la Economie că nu vine la ședințele de guvern și, în consecință, nu e informat cu privire la salariile managerilor din companiile de stat.

Anterior, Vosganian a declarat că lista prezentată de șeful Executivului cu privire la indemnizațiile directorilor din companiile de stat nu este conformă cu realitatea.

“Directorul general al Cuprumin a avut pe toată perioada ianuarie-aprilie un câştig mediu brut de 4.700 de lei, de zece ori mai puţin decât suma vehiculată, iar Consiliul de Administraţie despre care se spune că încasa 1.000 de euro pe şedinţă, de fapt este plătit cu 10 lei pe şedinţă. Pentru a avea 1.000 de euro consiliul de administraţie ar trebui să se întâlnească de trei ori pe zi şi în zilele nelucrătoare. Nu ştiu de unde au apărut aceste sume şi rog ca Ministerul Economiei să fie scos din această discuţie”, a spus Vosganian.

Premierul Victor Ponta a reacționat la această declarație. “De zece ori mai mic ? Nu ar putea să aibă de zece ori mai bună activitate ? Că…Varujan, dacă nu e la şedinţe, nu ştie lucrurile astea !”.

Șeful Economiei i-a dat o replică și șefului statului, pe tema privatizărilor. ”Băsescu se referea la privatizările din altă perioadă, eu nu mai comentez de mult ce zice președintele. Nu se poate spune că au fost privatizări eșuate, ci amânate”, a spus Vosganian.

Șeful statului a declarat joi, în cadrul aceluiași eveniment la care a fost prezent și ministrul Economiei, că România are prea multe privatizări ratate în ultimele luni.

Vlad Bârleanu