0.5 C
București
luni, 24 ianuarie 2022 - 18:13
No menu items!

Vosganian despre Roșia Montană: Eu susțin că orice resursă trebuie exploatată

spot_img

Vosganian despre Roșia Montană: Eu susțin că orice resursă trebuie exploatată

Ministrul Economiei, Varujan Vosganian, a declarat joi că, în opinia sa, orice resursă trebuie exploatată și că organizarea unei dezbateri pe tema proiectului Roşia Montană este benefică pentru a vedea dacă societatea românească este pregătită pentru astfel de dezbateri.

„În primul rând, trebuie să fim toţi de acord dacă resursele trebuie să fie fructificate sau nu. Eu susţin că orice resursă trebuie exploatată. Apoi trebuie să fim de acord ca exploatarea să se facă în conformitate cu Constituţia, unde se precizează că trebuie respectat interesul naţional”, a spus Vosganian.

Oficialul a precizat că trebuie dezbătută inclusiv destinația aurului extras. ”Trebuie să ne punem de acord ce vom face cu aurul, trebuie să definim interesul naţional. În al treilea rând, trebuie stabilit care este cadrul tehnic cu care vom exploata resursele”, a menţionat ministrul.

Conform acestuia, trebuie analizate modalităţile în care aurul se extrage în alte regiuni şi modul în care alte ţări au gestionat astfel de probleme. Vosganian și-a exprimat mirarea cu privire la chemarea miniștrilor la audieri în cazul Roșia Montană.

„Mi se pare puţin ciudată decizia de a chema miniştrii la audieri. Trebuie chemat tot Guvernul. Voi spune că opinia mea este opinia Guvernului, iar alte opinii le voi spune la dezbaterile din Parlament”, a explicat Vosganian.

Comisia specială privind exploatarea de la Roșia Montană a decis să cheme la audieri mai mulți miniștri sau reprezentanți ai instituțiilor care au legătură cu acest proiect. În plus, membrii comisiei doresc să-i audieze, săptămâna viitoare, și pe șefii serviciilor secrete.

Cosmina Croitoru