12.2 C
București
vineri, 3 decembrie 2021 - 16:04
No menu items!

Vom fi primii din Europa la… cumpărăturile în rate cu cardul

spot_img

Deținătorii de carduri VISA din România vor putea să achite cumpărăturile în rate cu cardul, în magazinele fizice sau online. Românii vor fi primii din Europa care vor avea acest beneficiu. 

Serviciul de plată în rate lansat în România este parte a unui proiect pilot mai extins derulat la nivel global, urmând să fie comercializat pe scară largă din 2020.

Deținătorii de carduri eligibili vor avea opțiunea de a-și împărți costul total al produselor eligibile în tranșe mai mici, egale, distribuite pe o perioadă de timp definită.

În cadrul etapei pilot, deținătorii de carduri ING Bank vor putea plăti în rate în magazinele fizice ALTEX și online la eMAG. Participarea comercianților la program este facilitată de PayU, Alpha Bank și UniCredit Bank.

“Un studiu derulat de Visa printre consumatorii români a arătat că plata în rate este un criteriu major când vorbim de cumpărături. Am dezvoltat soluția de plată în rate la cheie pentru a permite comercianților și emitenților de carduri de credit să ofere această funcționalitate fără să fie nevoiți să aloce resurse considerabile de timp și bani pentru dezvoltarea unei infrastructuri de la zero. Totodată, comercianții care integrează soluția vor putea să ofere consumatorilor un mod sigur și rapid de a plăti în rate, ceea ce va crește vânzările și satisfacția clienților”, a declarat Cătălin Crețu, director general pentru România, Croația, Slovenia și Malta în cadrul Visa, potrivit Mediafax.