19.8 C
București
luni, 2 octombrie 2023 - 13:49
No menu items!

Vom avea alte trupe NATO terestre. Comandantul Forțelor Terestre NATO este în România

spot_img

Comandantul Forțelor Terestre ale NATO, generalul-locotenent Roger L. Cloutier Jr. a venit în România pentru 4 zile și a avut deja întâlniri importante la nivelul conducerii Ministerului român al Apărării. Americanul face o vizită de documentare, în vederea dislocării unor trupe terestre ale NATO în țara noastră.

Șeful Statului Major al Apărării, generalul Daniel Petrescu, s-a întâlnit vineri, cu Roger L. Cloutier Jr., cu care a discutat despre procesul de planificare a dislocării viitoare a unor efective terestre în țara noastră

„Pe timpul întâlnirii, cei doi oficiali au discutat despre procesul de planificare a dislocării viitoare a unor efective terestre în țara noastră. De asemenea, au evaluat stadiul implementării măsurilor de consolidare a posturii NATO de descurajare și apărare”, potrivit unui comunicat MApN.

În cadrul întâlnirii, șeful Statului Major al Apărării a subliniat că, în actualul context regional, prezența echilibrată, unitară și proporționată a forțelor pe întreg flancul estic reprezintă o prioritate strategică.

„Armata României va menține strâns coordonarea în cadrul NATO pentru suplimentarea cu structuri operaţionale defensive, pe modelul Prezenței Înaintate Consolidate (enhanced Forward Presence), care va conduce la creșterea relevanței aliate în regiunea Mării Negre. Programul generalului-locotenent Roger L. Cloutier Jr. include vizite la Statul Major al Forțelor Terestre și la structuri multinaționale aliate dislocate în România”, conform comunicatului.

Comandantul LANDCOM – Allied Land Comand a venit în România pentru vizite de documentare, în perioada 24-28 februarie.

M. Nedelcu