23.2 C
București
vineri, 29 septembrie 2023 - 13:18
No menu items!

Volodimir Zelenski anunţă rezultatul discuţiilor cu Alexander Lukașenko. O delegație ucraineană se va întâlni cu rușii la granița dintre Ucraina și Belarus

spot_img

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski a acceptat, duminică, în a patra zi a invaziei ruse, să participe la negocieri cu Rusia, la Gomel, confrmă preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski într-o înregistrare video postată pe Instagram, relatează AFP. 

„Aleksandr Lukașenko și-a asumat responsabilitatea de a se asigura că toate avioanele, elicopterele și rachetele staționate pe teritoriul belarus rămân la sol în timpul deplasări, discuțiilor și întoarcerii delegației ucrainene”, a scris Zelenski pe Instagram.

Presa din Belarus susține că o delegație ucraineană se îndreaptă spre orașul Gomel din Belarus, pentru a participa la negocieri.

Acolo se află deja o delegație rusă, condusă de ministrul adjunct al Externelor din Federația Rusă. Inițial, delegația rusă a anunțat că îi așteaptă pe ucraineni la discuții până la ora 14, ora României. 

O delegație rusă a sosit în Belarus pentru a purta discuții cu Ucraina, a anunțat duminică purtătorul de cuvânt al Kremlinului, citat de agenția de presă Interfax, transmite Reuters.

Potrivit lui Dmitri Peskov, din delegaţia rusă fac parte oficiali din ministerele de Externe şi Apărării, precum şi de la cabinetul preşedintelui Vladimir Putin.

Oficialul rus a spus că așteaptă sosirea omologilor lor ucraineni în orașul bielorus Gomel.