19.8 C
București
luni, 2 octombrie 2023 - 14:09
No menu items!

Volkswagen vrea să preia Fiat Chrysler

spot_img

Cel mai mare constructor auto din Europa speră că, prin achiziţia Fiat Chrysler, va putea folosi reţeaua de distribuţie a Chrysler în SUA pentru a-şi rezolva problemele de vânzări pe piaţa americană

Volkswagen_sigla

Grupul german Volkswagen, cel mai mare constructor auto din Europa, a discutat cu proprietarii Fiat Chrysler Automobiles achiziţia producătorului auto italian, relatează revista Manager Magazin.

Proprietarii Fiat vor să-şi concentreze resursele asupra brandului Ferrari şi să renunţe la afacerile trandiţionale din industria auto, au declarat surse apropiate situaţiei pentru publicaţia germană.

Acţiunile Fiat au crescut cu 5% ca urmare a acestei informaţii, în timp ce titlurile Volkswagen au consemnat un declin de 1,5%.

Reprezentanţi ai Volkswagen şi Fiat au refuzat să comenteze informațiile. De asemenea, holdingul Exor, al familiei Agnelli, care controlează 30% din acţiunile Fiat, nu a comentat.

Proprietarii celor două companii sunt încă departe de a ajunge la un acord asupra unui eventual preţ, a scris Manager Magazin.

Volkswagen speră că, prin achiziţia Fiat Chrysler, va putea folosi reţeaua de distribuţie a Chrysler în SUA pentru a-şi rezolva problemele de vânzări pe piaţa americană. Grupul german are vânzări sub aşteptări în SUA, a doua piaţă auto după mărime în lume.

Directorul general al Volkswagen, Martin Winterkorn, a declarat, în martie, că grupul nu are planuri pentru noi achiziţii, întrucât se concentrează pe integrarea celor 12 branduri auto pe care le deţine.

Volkswagen, care avea la sfârşitul primului trimestru rezerve de aproape 18 miliarde de euro, şi-a exprimat în mod repetat interesul pentru brandul Alfa Romeo al Fiat, în pofida respingerii ferme a propunerilor de către conducerea companiei italiene.

R.D.