9 C
București
duminică, 17 octombrie 2021 - 3:41

Volkswagen îi despăgubește pe americani, nu și pe europeni

spot_img

Clienții europeni care au cumpărat un Volkswagen dotat cu un motor diesel care „păcălește” testele de emisii nu vor fi despăgubiți financiar, compensațiile vor fi oferite exclusiv clienților din Statele Unite și Canada, a declarat un oficial al companiei.

Conform unui purtător de cuvânt al grupului german, în Statele Unite compensațiile vor fi de 1.000 de dolari, în timp ce în Europa constructorul va adopta un pachet de măsuri menit să asigure proprietarii de mașini afectați de scandalul „Dieselgate” că vor fi deranjați cât mai puțin atunci când vor fi chemați la service pentru a se remedia problemele constatate și pentru a aduce mașinile în linie cu reglementările  europene.

Explicația oficialilor germani este că americanii „merită despăgubirile” pentru că au cumpărat un vehicul prezentat drept „Clean diesel” (diesel curat). Plus că americanii plătesc mai mult pentru motorină, astfel că automobilul este pentru ei mai scump de utilizat, în timp ce europenii beneficiază de anumite avantaje fiscale dacă achiziționează un diesel, pentru că acesta emite mai puțin CO2 ca vehiculele pe benzină. De asemenea, Volkswagen consideră că europenii vor fi mai puțin afectați de soft-ul care păcălea testele, pentru că măsurile de remediere ale autorităților din țările din Europa vor fi implementate mai rapid decât în SUA, unde negocierile întârzie.