12.5 C
București
duminică, 17 octombrie 2021 - 17:23

Volksbank se face bucăți: Divizia de leasing, cumpărată de polonezii de la RIB

spot_img

Getin Holding a încheiat un acord cu Volksbank Leasing International privind preluarea diviziilor din România şi Polonia

volksbank

Grupul polonez care a preluat, la sfârşitul lui 2013, instituţia de credit Romanian International Bank (RIB) a achitat 163 de milioane de zloți (38,9 milioane de euro) pe diviziile de leasing ale Volksbank din România și Polonia.

Getin va plăti mai puțin de o treime, respectiv 12,4 milioane de euro, pentru VB Leasing România. “Tranzacţia ar trebui să se încheie în următoarele trei luni”, se arată într-un comunicat al grupului financiar.

Polonezii vor să finanţeze achiziţia, în parte, din împrumuturi şi a convenit să acorde şi fonduri de 3,2 miliarde de zloţi (763 de milioane de euro) pentru cele două divizii, banii urmând să fie folosiţi pentru plata unor finanţări acordate anterior de compania austriacă subsidiarelor. Grupul polonez trebuie să pună la dispoziţia VB Leasing Romania fonduri de 459 de milioane de zloţi (109,5 milioane de euro).

“Sumele ar putea înregistra schimbări până la finalizarea preluării”, se arată în comunicat. VB Romania IFN este unul dintre cei mai mari şase jucători de pe piaţa locală de leasing şi operează prin şapte sucursale.

Ca urmare a preluării integrale a VB Leasing România, Getin va obţine controlul indirect şi asupra VBL Broker de Asigurare, o subsidiară a VB Leasing.

C.C.