0.2 C
București
joi, 9 decembrie 2021 - 6:00
No menu items!

Voiculescu spune că PC ar putea avea un candidat propriu la prezidențiale

spot_img

Sentința lui Dan Voiculescu în dosarul ICA, amânată pentru 26 septembrie

Președintele fondator al Partidului Conservator, Dan Voiculescu, a declarat sămbătă că și PC va avea propriul candidat la prezidențiale dacă PSD și PNL decis să aibă fiecare câte unul, și să nu rămână pe ideea susținerii unui singur nume.

”Eu, personal, nu văd alegerile prezidențiale cu doi candidați din partea USL. Nu e voie. Trebuie să avem un USL unit, cu un singur candidat, iar dacă, în înțelepciunea lor, liderii celor două partide mari vor decide să aibă fiecare partid câte un candidat eu vă garantez că vor fi trei candidați, va avea și PC un candidat”, a spus Voiculescu, la Consiliul Național al PC care se desfășoară sâmbătă la Palatul Parlamentului.

El i-a asigurat pe membrii PC că acest candidat va fi unul “redutabil”, căruia nu i se poate reproșa nimic. “Nici că a fost securist, nici că a fost condamnat, nici că a vrut să distrugă România, nici că a furat, un candidat ireproșabil” cu șanse mari să intre în turul al doilea de scrutin, a explicat Voiculescu.

Și preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat miercuri că în cursa pentru alegerile prezidenţiale din partea USL nu pot exista doi candidaţi, deoarece nu ar mai exista alianţa PSD-PNL.

“Teoretic, PSD şi PNL pot avea fiecare câte un candidat (la prezidenţiale, n.r.), dar atunci nu mai există USL. USL nu poate avea doi candidaţi. (…) Şi în acordul politic şi în logica politică e foarte clar că o alianţă are un singur candidat. Pot exista doi candidaţi foşti USL, dar doi candidaţi USL cu acte nu pot exista şi nu vor exista”, a explicat liderul PNL.

Declarațiile lui Antonescu au fost o replică la afirmațiile premierului Victor Ponta. Acesta spunea, tot miercuri, că scenariul vehiculat al USL, cum că s-ar propune doi candidați, unul de la PSD, celălalt de la PNL, în loc de unul comun din partea USL, ”nu sună rău”.

“Nu, nu lucrează nimeni. E scenariul lui Traian Băsescu, care, sincer să fiu, nici nu mi se pare foarte rău. Vă daţi seama, să fie un preşedinte de la USL şi să fie doi candidaţi USL în turul doi, adică fără niciun candidat al lui Băsescu. Nu ne-am gândit la aşa ceva, dar nu sună rău”, a spus Ponta.

Următoarele alegeri prezidențiale din România sunt programate a avea loc în anul 2014. Ultimele alegeri au avut loc la 6 decembrie 2009 (scrutinul al doilea) și, conform constituției României, art. 83, președintele este ales pe 5 ani.

Cosmina Croitoru