22.8 C
București
vineri, 22 septembrie 2023 - 12:09
No menu items!

Voiculescu: Pe Nelu Iordache nu l-am văzut de 20 de ani

spot_img

Fondatorul PC s-a prezentat sâmbătă, la IPJ Ilfov, conform obligațiilor stabilite prin măsura controlului judiciar

Voiculescu_SZ

Dan Voiculescu a declarat la intrarea în sediul Inspectoratului de Poliție al Județului Ilfov că nu putea să îl şantajeze pe Nelu Iordache, pentru că ultima dată l-a văzut acum 20 de ani, iar pe celălalt denunţător nici nu îl cunoaşte. Fondatorul PC a precizat că noul dosar este „o făcătură”, iar în dosarul ICA este pregătit pentru orice.

În cazul lui Voiculescu, măsura controlului judiciar a fost luată în noul dosar în care acesta este acuzat de şantaj, după ce ar fi ameninţat, direct sau prin intermediari, trei oameni de afaceri, iar unul dintre ei ar fi încheiat cu trusturile sale de presă contracte de publicitate de 900.000 de euro.

Voiculescu a spus că pe Nelu Iordache, care ar fi unul dintre denunţătorii din dosarul său, nu l-a mai văzut de 20 de ani. „Cum poţi să şantajezi pe cineva pe care nu l-ai mai văzut de 20 de ani?” a spus Dan Voiculescu. El a precizat că trebuia să plece în iulie în vacanţă cu familia, dar şi-a anulat biletul, şi pe 3 iulie şi-a trimis familia în concediu.

„Probabil că nu s-a aflat că eu nu plec, şi pe 3 iulie au fost chemaţi vreo trei-patru ca să dea declaraţia asta (…) Procurorul trebuia să fie informat că mi-am anulat biletul de avion”, a mai spus Voiculescu, precizând că şi-a anulat biletul pe 1 iulie, când a aflat că trebuie să fie la instanţă pe 6 iulie, pentru dosarul privind privatizarea Institutului de Cercetări Alimentare.

Voiculescu a mai spus că marţi se judecă la Tribunalul Bucureşti contestaţia la măsura controlului judiciar din noul dosar şi judecătorii vor decide dacă menţin sau nu măsura, iar luni merge la Curtea de Apel Bucureşti să dea declaraţii în dosarul ICA.

Întrebat de ce a cerut strămutarea dosarului ICA de la Curtea de Apel Bucureşti la o altă instanţă, Voiculescu a răspuns: „Pentru că e o mare presiune pe Curtea de Apel Bucureşti”.

„În ziua în care a fost arestat judecătorul Mustaţă, în dimineaţa în care trebuia să judece cazul, discuta cu partenerii lui de afaceri ce face cu cazul meu, că nu este nimic în el (…) Ce a vrut să spună, că nu poate să achite într-un dosar al DNA şi în acelaşi timp nu era nimic în dosar?”, a precizat Voiculescu.

Întrebat dacă este pregătit pentru o eventuală condamnare în dosarul ICA, Voiculescu a spus: „Sunt pregătit pentu orice, inclusiv pentru asta. Am intrat într-o bătălie, când intri în bătălie, trebuie să te aştepţi că mai şi pierzi”.

Dan Voiculescu a fost audiat joi la DNA în noul dosar în care este cercetat pentru şantaj.

C.C.