8.5 C
București
miercuri, 28 februarie 2024 - 0:40
No menu items!

Vlasov ar putea pierde șefia Camerei de Comerț a României

spot_img

Scandal la Camera de Comerț a României. Mai multe camere județene contestă felul în care actualul președinte Mihail Vlasov a fost reales în funcție. Trei dintre camerele județene – Dolj, Prahova și Argeș, au cerut Judecătoriei Sectorului 3 să anuleze hotărârea Adunării Generale Extraordinare a membrilor Camerei din Comerț și Industrie a României din luna iunie, adunare în cadrul căreia Vlasov a fos reales în funcție.

Până la un verdict pe fondul cauzei, magistrații au decis să suspende executarea deciziei de realegere ca urmare a indiciilor de nelegalitate.

“Respinge excepţia necompetenţei generale ca neîntemeiată. Admite cererea formulată de reclamantele Camera de Comerţ şi Industrie Dolj, Camera de Comerţ şi Industrie a Prahova şi Camera de Comerţ şi Industrie Argeş, în contradictoriu cu Camera de Comerţ şi Industrie a României. Dispune suspendarea executării hotărârii Adunării Generale Extraordinare a membrilor Camerei de Comerţ şi Industrie a României din data de 03.06.2012. Cu recurs în termen de 5 zile de la pronunţare”, se arată în dispozitivul deciziei Judecătoriei Sectorului 3.

Unul din motivele de nelegalitate invocate de cei care vor schimbarea lui Vlasov se referă și la faptul că acesta a convocat Adunarea Generală de alegeri cu șase luni înainte de expirarea mandatelor, adică în luna iunie față de decembrie când era normal.

Totodată, nemulțumiții reclamă faptul că ieșeanul Vlasov nu a dorit să explice cheltuirea de către el ca președinte a sumei de două milioane de euro. De asemenea, se mai susține de către reclamanți și că votul dat la realegerea lui Mihail Vlasov a fost profund viciat prin desfacerea urnelor.

Pe de altă parte, dorința mai multor președinți de camere de comerț județene de a scăpa de Mihail Vlasov de la conducerea Camerei de Comerț a României a stârnit furia acestuia din urmă. Astfel, într-o adresă deținută de Sursa Zilei, Vlasov îi cataloghează pe disidenții săi drept „looseri” sau „Nemernici de tip Gunoi”.

Cristi Ciupercă