12.5 C
București
duminică, 17 octombrie 2021 - 17:06

Vladimir Putin: “Un cuțit înfipt pe la spate. Nu vom permite ca astfel de crime să aibă loc” / UPDATE

spot_img

Președintele Vladimir Putin a comentat, marți, că doborârea avionului de către Turcia echivalează cu „un cuțit înfipt pe la spate”.

Potrivit lui Putin, bombardierul Su-24 nu amenința Turcia, iar avionul a fost atins pe teritoriul sirian, la un kilometru de frontiera cu Turcia.

Avionul nostru, piloții noștri nu amenință absolut deloc Turcia”, a declarat Vladimir Putin într-o conferință de presă susținută în prezența regelui Abdullah al II-lea al Iordaniei. 

Liderul rus a mai spus că avionul, lovit în timp ce se afla la un kilometru de granița cu Turcia, s-a prăbușit la patru kilometri depărtare de frontieră.

“Ceea ce s-a întâmplat astăzi depăşeşte cadrul obişnuit al luptei împotriva terorismului. Cu siguranţă, soldaţii noştri luptă împotriva terorismului, sacrificându-şi propriile lor vieţi în această luptă, însă pierderea suferită astăzi este asemenea unei lovituri pe la spate realizate de complicii teroriştilor”, a mai spus Putin.

(…) Din câte ştiu eu, partea turcă şi-a contactat aliaţii NATO pentru a discuta acest incident ca şi cum noi am fi doborât un avion turcesc. Oare Turcia vrea ca NATO să slujească intereselor Statului Islamic? Eu înţeleg faptul că fiecare stat are un interes regional, iar noi am respectat întotdeauna acest interes, dar nu vom permite ca astfel de crime să aibă loc.

Vladimir Putin

“Incidentul va avea consecinţe grave asupra relaţiilor dintre Rusia şi Turcia”, a adăugat Putin, citat de Reuters.