8.8 C
București
duminică, 17 octombrie 2021 - 0:35

Vladimir Putin se întâlnește vineri cu Angela Merkel

spot_img

Vladimir Putin și Angela Merkel se vor întâlni, vineri, înaintea ceremoniilor organizate la 70 de ani de la Debarcarea în Normandia

putinmerkel

Preşedintele rus, Vladimir Putin, se va întâlni cu cancelarul german Angela Merkel, vineri, înaintea ceremoniilor organizate la 70 de ani de la Debarcarea în Normandia, a anunţat consilierul diplomatic al Kremlinului.

“Este prevăzută o întâlnire cu cancelarul german Angela Merkel, vineri dimineaţa, înainte de începerea ceremoniilor oficiale”, a declarat Iuri Uşalov, citat de agenţiile ruse.

În acelaşi moment, serviciul de presă al Kremlinului a anunţat într-un comunicat că cei doi lideri au vorbit despre situaţia din Ucraina prin telefon, marţi.

“În apropierea întâlnirii lor bilaterale din Normandia la 6 iunie, liderii au schimbat puncte de vedere privind situaţia din Ucraina. Preşedintele rus şi cancelarul german s-au pronunţat pentru punerea în aplicare a măsurilor coordonate în vederea detensionării crizei”, a anunţat Kremlinul. “Negocierile Rusia-UE-Ucraina privind livrarea gazelor naturale au fost, de asemenea, evocate”, a adăugat el.

Putin, care va merge în Franţa începând din iunie şi va lua cina la Elysée cu omologul său François Hollande, va avea o întâlnire, vineri, în Normandia, cu premierul britanic David Cameron.

 

D.M.