6.9 C
București
miercuri, 20 octombrie 2021 - 11:20

Vladimir Putin răspunde atacurilor lui Joe Biden cu o lovitură de maestru. Efectul asupra Europei

spot_img

Rusia va livra Chinei timp de 30 de ani gaze de 400 de miliarde de dolari

vladimir-putin

Contractul semnat între gigantul rus Gazprom și compania națională de gaze a Chinei, în valoare de 400 de miliarde de dolari, ar putea afecta preţul gazelor în Europa. Este opinia președintelui Gazprom, Alexei Miller.

Potrivit oficialului Gazprom, contractul semnat cu compania chineză CNPC (China’s Naţional Petroleum Corporation) care prevede livrarea a 38 de miliarde metri cubi de gaz rusesc către China timp de 30 de ani, este cel mai bun contract pe care compania l-a câştigat până acum. Miller a mai precizat că gazul va fi livrat printr-un gazoduct estic.

Contract are o importanță deosebită pentru că Rusia intenționează să îşi diversifice pieţele de desfacere a gazului natural, în condiţiile în care Europa încearcă să îşi reducă dependenta de importurile de gaze ruseşti.

Documentul a fost semnat în prezenţa preşedintelui rus Vladimir Puţin şi a omologul sau chinez Xi Jinping şi reprezintă o realizare importantă pentru liderul de la Kremlin în eforturile de a demonstra Occidentului că are alternativă la piaţa europeană.

Emanuel Stan